Τυροπιτάκια καρδιές με γιαούρτι και φέτα

Τα μυστικά των Chef

Απίθανα τυροπιτάκια για κάθε στιγμή από το πρωινό μέχρι το βραδινό. Αρέσουν πολύ και γίνονται πολύ εύκολα. Η Κατερίνα μας έδωσε και τις δύο εκδοχές. Αν θέλουμε φύλλο χειροποίητο, που είναι και antistress διαδικασία ή για ευκολία να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο κρούστας. Έτσι έχουμε μια απίθανη λιχουδιά που γίνεται σε χρόνο Dt. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής με έτοιμο φύλλο 20 λεπτά

Χρόνος παρασκευής με χειροποίητο φύλλο και αναμονή 1 ώρα  

Εύκολη

Τυροπιτάκια καρδιές με γιαούρτι και φέτα

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για τη ζύμη

2 μεγάλες κούπες αλεύρι

Μισή κούπα νερό εμφιαλωμένο

1 κ.γ αλάτι

1 σφηνάκι τσίπουρο

Για τη γέμιση

300 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ

150 γρ. γιαούρτι

2 αυγά μέτρια

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τηγάνισμα

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Αν θέλουμε να φτιάξουμε το δικό μας φύλλο.

Στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη.

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τη διαδικασία τότε χρησιμοποιούμε φύλλο κρούστας για πίτες έτοιμο.

Και στις δύο περιπτώσεις  κόβουμε το φύλλο σε κομμάτια περίπου 10 x 10 εκατοστών.

Σε μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με το πιρούνι και προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά χτυπημένα, τον δυόσμο και το πιπέριαν και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε κάθε κομμάτι του φύλλου κατά μήκος και προς στο κάτω του μέρος.

Αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο δεξιά κι αριστερά ώστε να μπορέσουμε να το αναδιπλώσουμε και στη συνέχεια να το τυλίξετε σε ρολάκι και να το κλείσετε σαν καρδιά.

Σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό ελαιόλαδο τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να είναι μέτρια.

Τα αφήνουμε να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα γυρίζουμε με σπάτουλα και από την άλλη.

Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Συνταγή από την Κατερίνα Ξηρού, περίφημη μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !