Ένας μεζές της θαλασσινής κουζίνας καλοκαιρινός που ταιριάζει απόλυτα με το ούζο ή δροσερό λευκό κρασί.
Μια πρωτότυπη και πολύ νόστιμη γευστική δημιουργία που γίνεται εύκολα και αρέσει. Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα ή μια πλούσια πράσινη σαλάτα.
Χρόνος παρασκευής 15-20 λεπτά Εύκολη
Κεφτεδάκια καλαμαριού
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό καλαμαράκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Αλάτι θαλασσινό
1 πρέζα ρίγανη άγρια ή θρούμπι
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο φρυγανισμένο, τριμμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό
Για το τηγάνισμα
Λίγο αλεύρι
ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Τα βάζουμε στο μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια, χωρίς όμως να λιώσουν.
Βάζουμε τα αλεσμένα καλαμάρια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ψωμί, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το δυόσμο, τη ρίγανη και τέλος το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι της σούπας χωρίζουμε την ποσότητα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στον κεφτέ.
Τους αλευρώνουμε ελαφρά.
Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Γυρίζουμε με τη λαβίδα και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε τους κεφτέδες και τους αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το λάδι.
Συνταγή: από τον Χρήστο Τσαλίκη, chef της ταβέρνας Καπηλειό, Λαμία