Κεφτεδάκια καλαμαριού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένας μεζές της θαλασσινής κουζίνας καλοκαιρινός που ταιριάζει απόλυτα με το ούζο ή δροσερό λευκό κρασί.

Μια πρωτότυπη και πολύ νόστιμη γευστική δημιουργία που γίνεται εύκολα και αρέσει. Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα ή μια πλούσια πράσινη σαλάτα.

Χρόνος παρασκευής 15-20 λεπτά Εύκολη

Κεφτεδάκια καλαμαριού

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό καλαμαράκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Αλάτι θαλασσινό

1 πρέζα ρίγανη άγρια ή θρούμπι

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο φρυγανισμένο, τριμμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

Για το τηγάνισμα

Λίγο αλεύρι

ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια.

Τα βάζουμε στο μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια, χωρίς όμως να λιώσουν.

Βάζουμε τα αλεσμένα καλαμάρια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ψωμί, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το δυόσμο, τη ρίγανη και τέλος το αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι της σούπας χωρίζουμε την ποσότητα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στον κεφτέ.

Τους αλευρώνουμε ελαφρά.

Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Γυρίζουμε με τη λαβίδα και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε τους κεφτέδες και τους αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το λάδι.

Συνταγή: από τον Χρήστο Τσαλίκη, chef της ταβέρνας Καπηλειό, Λαμία

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !