Ημίγλυκο ζεστό κρασί με πορτοκάλι και κανέλλα

Tips

Οι κρύες νύχτες του χειμώνα μπορούν να γίνουν ζεστές και απολαυστικές όταν έχουμε παρέα τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Με ένα ποτήρι αχνιστό κρασί στο χέρι όλα γίνονται ακόμα καλύτερα! Μας ζεσταίνει από μέσα, μας ανεβάζει τη διάθεση, είναι γλυκό και αρωματικό!

Υλικά για 5 φλυτζάνια

1 λίτρο ημίγλυκο κόκκινο κρασί

5 ξυλάκια κανέλλας

5 φέτες πορτοκαλιού

5 κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού

1 αστεροειδής γλυκάνισος

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τις φέτες πορτοκαλιού.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι και μόλις το κρασί βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του κρασιού.

Σουρώνουμε το κρασί και το μοιράζουμε σε ποτήρια.

Σε κάθε ποτήρι τοποθετούμε ένα ξυλάκι κανέλλας και μια φλούδα πορτοκαλιού.

Τέλος, στολίζουμε το ποτήρι μας με μια φετούλα πορτοκαλιού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !