6 μικρά λάθη στο μαγείρεμα που μας παχαίνουν

Tips

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το σπιτικό φαγητό και αν καθημερινά διαθέτουμε χρόνο για να μαγειρέψουμε για εμάς και τους αγαπημένους μας, προσφέρουμε πολλά οφέλη στην υγεία μας. Ωστόσο συχνά κάνουμε κάποια λάθη στο μαγείρεμα που ενδέχεται να μας παχαίνουν και να αφαιρούν από το φαγητό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

  1. Χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου. Το ελαιόλαδο είναι το πιο υγιεινό έλαιο που μπορούμε να επιλέξουμε, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες και πολυακόρεστα λιπαρά. Όταν το χρησιμοποιούμε σε μικρές ποσότητες προστατεύει την καρδιά και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας. Αν όμως το παρακάνουμε φορτωνόμαστε θερμίδες χωρίς να επωφελείται περισσότερο ο οργανισμός μας
  2. Χρησιμοποιούμε αλόγιστα έτοιμες σάλτσες και dressings. Η χρήση έτοιμων σαλτσών και τα dressing χρειάζεται να περιοριστεί, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών, ζάχαρης, αλατιού και συντηρητικών. Είναι προτιμότερο να παρασκευάζουμε τις δικές μας σάλτσες στο σπίτι.
  3. Δεν μετράμε το αλάτι που βάζουμε στο φαγητό. Εκτός από την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, το αλάτι παρόλο που το ίδιο δεν προσδίδει θερμίδες, προκαλεί κατακράτηση υγρών και συντελεί στον εθισμό μας στα ανθυγιεινά φαγητά.
  4. Τηγανίζουμε πολύ συχνά. Είναι γνωστό ότι το τηγάνισμα πρέπει να αποφεύγεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Κάποια φαγητά, όπως οι τηγανιτές πατάτες, γίνονται εξίσου νόστιμα στον φούρνο ή σε μια συσκευή air fryer.
  5. Χρησιμοποιούμε πολλά υλικά. Είναι προτιμότερο να μαγειρεύουμε με λίγα υλικά κάθε φορά για να φτιάχνουμε πιο εύπεπτα και λιγότερο παχυντικά φαγητά. Η χρήση μεγάλης ποσότητας τυριών και αλλαντικών μέσα στο φαγητό θα πρέπει να αποφεύγεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
  6. Τρώμε την ώρα που μαγειρεύουμε. Είναι λογικό να θέλουμε να δοκιμάσουμε το φαγητό για να συμπληρώσουμε αλάτι ή για να σιγουρευτούμε ότι είναι έτοιμο. Καλό θα είναι όμως να μην ξεχαστούμε ή παρασυρθούμε και συνεχίσουμε να τρώμε αλλά να περιοριζόμαστε μόνο στη δοκιμή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !