Αυγολέμονο. Ο σίγουρος τρόπος για να το πετυχαίνεις πάντα

Tips

Το αυγολέμονο είναι μια σάλτσα που αγαπάμε πολύ στην Ελλάδα και τη συναντάμε και σε άλλους μεσογειακούς λαούς. Πλαισιώνει  ιδανικά σούπες όπως την κοτόσουπα και την κρεατόσουπα και φαγητά κατσαρόλας όπως ντολμάδες, γεμιστά κολοκύθια, γιουβαρλάκια, φρικασέ και άλλα. Δίνει στο φαγητό ευχάριστη, ελαφρώς ξινή γεύση από το λεμόνι και πυκνή αφρώδη υφή από το χτυπημένο αυγό.

Για να μας πετυχαίνει κάθε φορά το αυγολέμονο, δεν χρειάζεται απαραίτητα μαεστρία ή ταλέντο στη μαγειρική. Ακολουθώντας με προσοχή συγκεκριμένα βήματα μπορούμε να έχουμε πάντα την επιτυχία στο τσεπάκι.

  1. Φροντίζουμε ώστε το φαγητό που θέλουμε να αυγοκόψουμε να έχει αρκετό ζουμί.
  2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε 4 φρέσκα αυγά που βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Με έναν αυγοδάρτη ή στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο εργαλείο χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά.
  5. Στίβουμε 2-3 λεμόνια ανάλογα με το πόσο ξινό θέλουμε να είναι το αποτέλεσμα.
  6. Ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών μέσα στα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  7. Από την κατσαρόλα ξεκινάμε να παίρνουμε με την κουτάλα της σούπας κουταλιές από το ζουμί και να το ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά και το λεμόνι χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
  8. Όταν το μίγμα αυγών, λεμονιών και ζουμιού έχει γίνει αρκετά ζεστό, το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα, την τοποθετούμε στο μάτι και ρυθμίζουμε τη φωτιά στο χαμηλό.
  9. Ανακατεύουμε μερικές φορές, σβήνουμε το μάτι και μεταφέρουμε το φαγητό εκτός κατσαρόλας, σε μια σουπιέρα ή σε ένα άλλο σκεύος που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !