Φυσικά αποσμητικά για το ψυγείο μας

Tips

Στο ψυγείο πολλές φορές ξεφεύγει κάποιο φρούτο ή λαχανικό χωρίς να είναι στην ανάλογη θέση καλυμμένο και η μυρωδιά του διαχέεται παντού. Ακόμα είναι πιθανό κάποιο λαχανικό ή τρόφιμο να χάλασε και δεν το αντιληφθήκαμε έγκαιρα.

Τι κάνουμε λοιπόν για να έχουμε ένα μόνιμο και έξυπνο φυσικό αποσμητικό στο ψυγείο μας;

Λεμόνι

Πάντα απολυμαίνει και αρωματίζει με φυσικό τρόπο.

Κόβουμε ένα λεμόνι στα δύο και βάζουμε κάθε κομμάτι σε διαφορετικό ράφι. Έχει τη δυνατότητα να εξουδετερώνει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Αλλάζουμε το λεμόνι κάθε εβδομάδα..

baking-soda-white-bowl-black

Μαγειρική σόδα

Μόλις πλύνουμε το ψυγείο και είναι καθαρό τότε βάζουμε σε ένα πλατύ και ανοιχτό μπολάκι μαγειρική σόδα.

Έχει την ιδιότητα να απορροφά τις μυρωδιές του ψυγείου.

Θα πρέπει βέβαια να την αλλάζουμε κάθε 10 ημέρες.

Άμμος για γάτες

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά η άμμος αυτή είναι φτιαγμένη για να απορροφά έντονες και δυσάρεστες μυρωδιές. Αν έχετε γάτα σίγουρα θα έχετε άμμο στο σπίτι.

Βάζουμε σε ένα φλιτζάνι καθαρή άμμο σε ένα ράφι του ψυγείου και την αντικαθιστούμε κάθε 15 ημέρες.

Γάλα

Αν το ψυγείο σας μυρίζει τότε βάλτε ένα μπολ με καυτό γάλα. Έχει μεγάλη αποσμητική ικανότητα και ενδείκνυται για επείγουσες περιπτώσεις, όπως μυρωδιά από ψάρι, σκόρδο ή κρεμμύδι.

Λευκό ξύδι

Είναι το καλύτερο φυσικό καθαριστικό και αποσμητικό.

Σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό ρίχνουμε μισό ποτήρι ξύδι και το ανακατεύουμε.

Με ένα μαλακό πανί καθαρίζουμε το ψυγείο και αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα για να στεγνώσει, πριν βάλουμε μέσα τα τρόφιμα.

Καφές

Ο καφές διαχρονικά χρησιμοποιείτο για τη δύναμή του να εξουδετερώνει όλες τις οσμές και να διαχέει το άρωμά του στο χώρο που παρασκευάζεται.

Εμείς στο ψυγείο χρησιμοποιούμε το κατακάθι του ελληνικού καφέ ή το περιεχόμενο της κάψουλας του espresso, που το βάζουμε σε ένα φλιτζάνι.

Το αλλάζουμε μια φορά την εβδομάδα.

Υπάρχει τρόπος να περιορίσουμε τις οσμές;

Ένας τρόπος για να περιορίσουμε τις οσμές στο ψυγείο είναι να βάζουμε όλα τα τρόφιμα σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς.

Τα τυριά και τα αλλαντικά τα βάζουμε σε γυάλινα δοχεία που πλένονται εύκολα και είναι καλύτερα για τη συντήρησή τους.

Τα λαχανικά πρέπει να μπαίνουν αποκλειστικά στα συρτάρια και να είναι προφυλαγμένα μεταξύ τους.

Έτσι και θα συντηρούνται καλύτερα και θα αποφεύγετε τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !