Κασιόπιτα Κόνιτσας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια νόστιμη πίτα που σηματοδοτεί την ηπειρώτικη κουζίνα και γίνεται πολύ εύκολα. Στην πανέμορφη Κόνιτσα δοκίμασα την καλύτερη κασιόπιτα, καμωμένη από τη μαμά Λαζογιάννη, στο πρωινό του πολύ ατμοσφαιρικού ξενοδοχείου Rodovoli.

Το μυστικό της είναι τα εξαιρετικά υλικά που χρησιμοποιεί και απαραίτητο συστατικό η αγάπη και η φροντίδα, για τους ανθρώπους που θα την προσφέρει.

Μας φίλεψαν και μερικά κομμάτια που τα απολαύσαμε δίπλα στον μαγικό Αώο, με ήχους της φύσης υπέροχους. Εμπειρία…

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά / Εύκολη

Κασιόπιτα Κόνιτσας

Από τη μαμά Λαζογιάννη, Rodovoli hotel, Κόνιτσα

Υλικά για 6-8 άτομα

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

3 μεσαία αυγά

300 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ

150 γρ. βούτυρο εκλεκτό

1 πρέζα αλάτι

100 ml. γάλα φρέσκο πλήρες

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 8% λιπαρά

Για το ράντισμα

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι.

Τέλος ρίχνουμε τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια.

Το μείγμα πρέπει να έχει μορφή παχύρευστου χυλού, οπότε εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη ή αν είναι πολύ πηχτό αραιώνουμε με λίγο γάλα.

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ή ορθογώνιο ταψί και ρίχνουμε τον παχύρρευστο χυλό.

Με την μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200oC μέχρι να ροδοκοκκινήσει, περίπου για 35 λεπτά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !