Το περπάτημα βοηθά στην απώλεια βάρους

Tips

Το σίγουρο είναι ότι το περπάτημα είναι ευεργετικό για την υγεία μας και συμβάλει στην απώλεια βάρους. Eπίσης συμβάλει στη διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά ότι θα πρέπει να κάνουμε 10.000 βήματα την ημέρα για να είμαστε σε φόρμα και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας.

Το σίγουρο είναι ότι πέραν της απώλειας βάρους το περπάτημα συμβάλει στην βελτίωση της αναπνευστικής και καρδιαγγειακής λειτουργίας και την αντοχή. Ακόμα βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και των αρθρώσεων.

Εάν καταφέρετε και κάνετε 10.000 βήματα την ημέρα σίγουρα θα βελτιωθεί η γραμμή σας, θα χάσετε βάρος και θα νιώθετε όμορφα.

Εννοείται ότι θα έχετε θεαματικά αποτελέσματα αν συνδυάσετε το περπάτημα με ισορροπημένη διατροφή.

Το περπάτημα που βοηθά να «κάψουμε» ακόμα περισσότερες θερμίδες και να γυμνάσουμε και το επάνω μέρος του κορμού είναι το σκανδιναβικό περπάτημα με μπαστούνια. Είναι γνωστό και σαν Nordic walking και πραγματικά ωφελεί την υγεία.

Συνδυάζει την απλότητα και τη φυσιολογική κίνηση του βαδίσματος με την ενεργοποίηση όλου του σώματος. Ο συνδυασμός των ειδικών μπαστουνιών με τη σωστή τεχνική έχει πολλά οφέλη για όποιον αποφασίσει να ασχοληθεί με το άθλημα.

Όταν περπατάμε χωρίς μπαστούνια ενεργοποιείται το 50% των μυών, ενώ με τα μπαστούνια το 80-90% των μυών και αυξάνεται η ένταση της άσκησης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του προγράμματος Καρδιαγγειακής Απόδοσης του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης.

Ένα ακόμα θετικό των μπαστουνιών είναι ότι μειώνεται το φορτίο στης αρθρώσεις και ιδιαίτερα στα γόνατα μέχρι και 25%.

Στο εξωτερικό συστήνεται σαν άσκηση αποκατάστασης τραυματιών ή πασχόντων από αυτοάνοσα.

Πώς θα βάλουμε το περπάτημα στη ζωή μας;

Για να χάσουμε βάρος ενώ περπατάτε, καθιερώνουμε περπάτημα 3 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 1 ώρα με γρήγορο ρυθμό. Υπολογίζουμε 6-8 χιλιόμετρα.

Μπορείτε καθημερινά να αποκλείσετε το ασανσέρ και να χρησιμοποιείται σκάλες ή να αφήσετε το αυτοκίνητο και να περπατάτε λίγο για τα ψώνια σας.

Μπορείτε ακόμα να καθιερώσετε για το Σαββατοκύριακο περιπάτους στη φύση.

Μια απόφαση είναι … βάλτε το περπάτημα στη ζωή σας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !