Λιγκουίνι με τρίμα αυγοτάραχου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια επική γευστική δημιουργία που κερδίζει τις εντυπώσεις. Οι φίλοι σας θα την λατρέψουν και ας μην ξεχνάμε ότι το αυγοτάραχο, το χαβιάρι της Ελλάδας, χαρίζει βελούδινη γεύση αλλά και θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας. Έχει υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης και υψηλή ποσότητα Ω3 λιπαρών.

Στην πανέμορφη Πρέβεζα η θαλασσινή κουζίνα δοξάζεται… Στην ταβέρνα Ventura φτιάχνουν αυγοτάραχο από τις μπάφες ή αλλιώς κέφαλους Αμβακικού. Οι μακαρονάδες επικές…

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Λιγκουίνι με τρίμα αυγοτάραχου

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. λιγκουίνι

100 – 120 γρ. αυγοτάραχο, σε τρίμα

2 σκελίδες  σκόρδο, ψιλοκομμένες

5 κ. σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

2 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένα Πιπέρια και κόκκους ροζ πιπεριού

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente και τα σουρώνουμε.

Όμως κρατάμε λίγο από το νερό που έχουν βράσει τα μακαρόνια.

Παράλληλα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε λίγο το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.

Από το τηγάνι αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια προσθέτοντας λίγο από το νερό που έχουν βράσει.

Ρίχνουμε πιπέρι, τη μισή ποσότητα αυγοτάραχου τριμμένου και ρίχνουμε και λίγο χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθιά πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω το υπόλοιπο αυγοτάραχο, τον ανθό αλατιού, το ροζ πιπέρι και τον μαϊντανό.

Αν θέλουμε δίπλα στο πιάτο βάζουμε και φετούλα λεμονιού.

Συνταγή : από την ταβέρνα Ventura, Πρέβεζα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !