Κάστανο γλυκό του κουταλιού

Tips

Χειμωνιάτικο και γιορτινό

Τα κάστανα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους, ολόφρεσκα και τραγανά. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να φτιάξουμε το γλυκό που είναι τόσο ξεχωριστό για να το έχουμε την περίοδο των εορτών, που πολύ συνηθίζεται…

Τα κάστανα είναι καρποί με υψηλή διατροφική αξία πολύ πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες και περιέχουν υψηλή ποιότητα πρωτείνης.

Η Ερμιόνη και όλες οι κυρίες της ΚοινΣεπ Έρκυνα δημιουργούν εξαιρετικά γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες αλλά και ζυμαρικά που γράφουν…

Η Ερμιόνη φίλη αγαπημένη μας χαρίζει τη συνταγή μαζί με τις ευχές της να περνάμε καλά στο σπίτι.

Κάστανο γλυκό του κουταλιού

Από την Ερμιόνη Χαχάλου, Πρόεδρος ΚοινΣεπ, Λιβαδειά

Υλικά

1 κιλό κάστανα μεγάλα και φρέσκα

 Για το σιρόπι

2 λίτρα νερό εμφιαλωμένο

1.700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

Τρόπος Παρασκευής

 Με βρεγμένη πετσέτα καθαρίζουμε εξωτερικά τα κάστανα.

Όπως είναι με τις φλούδες,  χωρίς να τα τρυπήσουμε ή να χαράξουμε τα βάζουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C για 10 λεπτά.

Tα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε προσεκτικά από τις φλούδες, για να μείνουν ολόκληρα σε μεγάλη κατσαρόλα.

Βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας με σύρμα για 20 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα κάστανα.

Βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τα αφήνουμε εκεί όλη τη νύχτα και την άλλη μέρα ελέγχουμε αν έχει δέσει το σιρόπι, αλλιώς τα βράζουμε λίγο ακόμα.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού τελευταία στιγμή,  ανακατεύουμε και το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Το κλείνουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αναποδογυρίζουμε για ένα βράδυ.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο και διατηρείτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Μόνον αν το ανοίξουμε το διατηρούμε στο ψυγείο.

Τα κάστανα ωρίμασαν

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !