Κάστανο γλυκό του κουταλιού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Χειμωνιάτικο και γιορτινό

Τα κάστανα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους, ολόφρεσκα και τραγανά. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να φτιάξουμε το γλυκό που είναι τόσο ξεχωριστό για να το έχουμε την περίοδο των εορτών, που πολύ συνηθίζεται…

Τα κάστανα είναι καρποί με υψηλή διατροφική αξία πολύ πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες και περιέχουν υψηλή ποιότητα πρωτείνης.

Η Ερμιόνη και όλες οι κυρίες της ΚοινΣεπ Έρκυνα δημιουργούν εξαιρετικά γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες αλλά και ζυμαρικά που γράφουν…

Η Ερμιόνη φίλη αγαπημένη μας χαρίζει τη συνταγή μαζί με τις ευχές της να περνάμε καλά στο σπίτι.

Κάστανο γλυκό του κουταλιού

Από την Ερμιόνη Χαχάλου, Πρόεδρος ΚοινΣεπ, Λιβαδειά

Υλικά

1 κιλό κάστανα μεγάλα και φρέσκα

 Για το σιρόπι

2 λίτρα νερό εμφιαλωμένο

1.700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

Τρόπος Παρασκευής

 Με βρεγμένη πετσέτα καθαρίζουμε εξωτερικά τα κάστανα.

Όπως είναι με τις φλούδες,  χωρίς να τα τρυπήσουμε ή να χαράξουμε τα βάζουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C για 10 λεπτά.

Tα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε προσεκτικά από τις φλούδες, για να μείνουν ολόκληρα σε μεγάλη κατσαρόλα.

Βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας με σύρμα για 20 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα κάστανα.

Βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τα αφήνουμε εκεί όλη τη νύχτα και την άλλη μέρα ελέγχουμε αν έχει δέσει το σιρόπι, αλλιώς τα βράζουμε λίγο ακόμα.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού τελευταία στιγμή,  ανακατεύουμε και το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Το κλείνουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αναποδογυρίζουμε για ένα βράδυ.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο και διατηρείτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Μόνον αν το ανοίξουμε το διατηρούμε στο ψυγείο.

Τα κάστανα ωρίμασαν

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς να επιλέξω μαγιό αν έχω μεγάλη περιφέρεια;

Αν η περιφέρειά σου είναι κάπως μεγαλύτερη από το επιθυμητό, δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα. Κανένα σώμα δεν είναι τέλειο και λίγο πολύ οι...

Αυθεντική Λαδόπιτα

Το παραδοσιακό γλυκό ή αλλιώς το γλυκό της χαράς, του γάμου και όλων των σημαντικών στιγμών στη ζωή των Πρεβεζάνων… Τελευταία εκτιμάται πολύ και από...

Πώς ψήνω σε σκεύη σιλικόνης;

Τα σκεύη σιλικόνης έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις κουζίνες μας. Είναι ελαφρά και εύκαμπτα και μπορείς να τα αποθηκεύσεις εύκολα, ενώ αντέχουν σε...

Πώς αποστειρώνω τα ρούχα του μωρού;

Το δέρμα των βρεφών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ερεθίζεται πολύ εύκολα. Για αυτό τον λόγο ό,τι έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα τους κατά...

Τί να κάνω για να ξεμυρίσει το μπάνιο;

Όπου υπάρχει υγρασία και μικρόβια υπάρχουν και δυσάρεστες οσμές. Το μπάνιο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρου που συχνά σε προβληματίζει καθώς ενώ το διατηρείς...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !