Καθημερινές ασκήσεις που χαρίζουν θετική σκέψη

Tips

Για να γίνουμε καλύτεροι, να απομακρύνουμε αρνητικές σκέψεις, που μας αγχώνουν και να δούμε με αισιοδοξία τη ζωή πρέπει να το προσπαθήσουμε στην αρχή μέχρι να μας γίνει βίωμα. Η ζωή μας θα φαίνεται πιο εύκολη… πιο φωτεινή.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για την «αρχή της θετικής σκέψης» από όλους τους εισηγητές σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης.

Η προσπάθεια όλων είναι να προσπαθήσετε να αλλάξετε την ψυχική σας κατάσταση, τώρα που βιώνουμε όλοι δυσκολίες. Να  δείτε τη ζωή από τη φωτεινή της πλευρά και να βιώνετε τις καταστάσεις με τον πιο αισιόδοξο τρόπο.

Εμείς σας δίνουμε κάποιες συμβουλές στο χέρι σας είναι να τις αξιοποιήσετε.

Η ευτυχία κρύβεται «στις μικροχαρές»

Τελικά η θετική σκέψη είναι ο δρόμος, που οδηγεί στην ευτυχία. Πιστεύουμε ότι η ευτυχία ξεκινά με μικρά, πολύ απλά πράγματα της  καθημερινής μας ζωή. Ένας φίλος, μια τυχαία συνάντηση, ένα άρωμα, ένα λουλούδι, ένα ηλιοβασίλεμα, μια μουσική, ένα κρασί μια γευστική δημιουργία… Επιλογή μας είναι να δούμε τη ζωή από την πλευρά του φωτός, από την πλευρά του ήλιου. Αυτό απαιτεί προσπάθεια από την πλευρά μας γιατί τείνουμε να μεμψιμοιρούμε.

Θετική σκέψη είναι να προσπαθούμε σε κάθε κατάσταση στη ζωή μας να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και ποτέ άδειο. Αντιμετωπίζουμε μια οικογενειακή, εργασιακή, κοινωνική ή ερωτική δυσκολία;

Ας επιλέξουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Είναι βέβαιο ότι αυτή η προσπάθεια θα λύσει ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος, γιατί θα ελπίζουμε στα καλύτερα, θα θεωρήσουμε το πρόβλημα παροδικό και θα είμαστε πιο δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

Μικρές συμβουλές για την εξάσκηση της θετικής σκέψης

Δεν υπάρχουν θαυμαστά εργαλεία ή μια μέθοδος που θα ξεκλειδώσει τα πάντα. Όλα τα πράγματα χρειάζονται προσπάθεια.

Πρέπει να ασκηθούμε στην αισιοδοξία, αντιμετωπίζοντας με ενθουσιασμό σκέψεις, όνειρα και πράξεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Οφείλουμε κάποια μπράβο στον εαυτό μας και με την θετική σκέψη ότι όλα θα πάνε καλύτερα, ξαφνικά οι δύσκολες καταστάσεις οδεύουν προς επίλυση.

Τελικά έχουμε τη δύναμη να μεταμορφώνουμε γεγονότα αντιμετωπίζοντάς τα με θετικό τρόπο και είναι δύναμη να βλέπουμε κάποιες φορές τον κόσμο με τη ματιά ενός μικρού παιδιού.

Η έλλειψη αισιοδοξίας πρέπει να παύσει να τροφοδοτείτε και το μυστικό είναι η απόσταση από τους αρνητικούς πομπούς μηνυμάτων. Αποσυνδεθείτε από κάποια πολυμέσα που μας τροφοδοτούν με δυσάρεστες ειδήσεις και αποφύγετε τους ανθρώπους που ασκούν κακοπροαίρετη κριτική μονίμως… τους τοξικούς από όποιο περιβάλλον και αν προέρχονται.

H πορεία σας βιώνοντας θετικές σκέψεις

Βρείτε το θετικό σε κάθε κατάσταση

Η θετική σκέψη θα σας επιτρέψει να βελτιωθείτε αποφεύγοντας ακόμα και τις λέξεις «ποτέ» και «πάντα». Μάθετε να επαινείτε τους ανθρώπους που αξίζουν, μάθετε να δίνετε χρόνο στους άλλους και χαρείτε τις στιγμές… Όλα θα γίνουν όλο και καλύτερα…. Αφήνοντας πίσω τις αρνητικές σκέψεις και τον φόβο…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Προηγούμενο άρθροVinaigrette εσπεριδοειδών
Επόμενο άρθροΣολομός ψητός με λαχανικά

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !