Σολομός ψητός με λαχανικά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια υγιεινή εύκολη συνταγή σολομού που μαγειρεύουμε για ευκολία και δυνατή γεύση μέσα σε αλουμινόχαρτο. Ο σολομός είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας αφού είναι πλούσιος σε Ω3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία ενώ δεν περιέχει υδατάνθρακες και αλάτι. Ο σολομός ανήκει στις τροφές «Good, Mood, Food» αφού συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της διάθεσης, μειώνουν το stress και έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά / Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά / Εύκολη

Σολομός ψητός με λαχανικά

Υλικά για 4 άτομα

4  φιλέτα σολομού των 250 γρ., χωρίς δέρμα

400 γρ. μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες

400 γρ. κίτρινα κολοκυθάκια ή πιπεριές, κομμένα σε φέτες

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα σε φέτες και κύβους

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

2 ½  κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 σφηνάκι ούζο

1 ½  κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους

1 κ.σ. φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. αποξηραμένο

3/4 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη

1/2 κ.γ. μαντζουράνα, ψιλοκομμένη

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C. Κόβουμε 4 φύλλα αλουμινίου σε μήκος 45cm.

Βάζουμε σε κάθε αλουμινόχαρτο, που έχουμε φτιάξει σαν κεσεδάκι τα κολοκύθια, πράσινα και κίτρινα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Με ένα πινέλο περνάμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το κάθε φιλέτο  σολομού και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανθό αλατιού.

Βάζουμε τα φιλέτα πάνω στο στρώμα από τα κολοκυθάκια και περιχύνουμε με ούζο και αν θέλουμε λίγο ακόμα πιπέρι.  .

Σε μπολ βάζουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι σε κύβους, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μαντζουράνα με το υπόλοιπο 1 ½  κουτάλι ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με το χέρι.

Χωρίστε το μείγμα σε τέσσερα μέρη και το βάζουμε πάνω και δίπλα σε κάθε φιλέτο σολομού.

Τυλίγουμε τις πλευρές του αλουμινόχαρτου προς τα μέσα και στη συνέχεια διπλώστε τα άκρα προκειμένου να είναι στεγανοποιημένο.

Σε ταψί στρώνουμε φύλλο σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα 4 πακετάκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ανάλογα με το πάχος των φιλέτων σολομού.

Βγάζουμε από το φούρνο και ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.

Τοποθετήστε σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί ο σολομός, περίπου 25 – 30 λεπτά (ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πάχος των φιλέτων σολομού). Ανοίξτε προσεκτικά τα πακέτα αλουμινίου και σερβίρετε ζεστά.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !