Τα κεφτεδάκια είναι γεύση passepartout και μπορούν να μεταμορφώσουν το καθημερινό σας τραπέζι σε γιορτινό. Συνθέτουν πολυμορφικά πιάτα και συνοδεύονται με πατάτες τηγανητές, λαχανικά, σαλάτες, αλλά και διάφορα dip ή τσάτνευ ντομάτας ή λαχανικών.
Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα μπορείτε να τα φτιάξετε και στο air fryer για να έχετε την πιο υγιεινή τους εκδοχή. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 40 λεπτά.
Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Προαιρετικός χρόνος ψύξης 2-3 ώρες / Πολύ εύκολα
Κεφτεδάκια με μαϊντανό και μηλόξυδο
Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe εστιατόριο Porto, Γαλαξίδι
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό κιμά μοσχάρι, περασμένο δύο φορές
500 γρ. ψωμί χωριάτικο, από καρβέλι
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κρεμμύδι ξερό, αλεσμένο στο μπλέντερ
2 κ.σ. μηλόξυδο
100 γρ. μαϊντανό
40 γρ. δυόσμο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το τηγάνισμα
Αλεύρι κοσκινισμένο
Ελαιόλαδο
Φινίρισμα
Θυμάρι και ρίγανη
Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
Σε μπολ με νερό βάζουμε το ψωμί και αφήνουμε για 5 λεπτά να μουσκέψει καλά. Χρησιμοποιούμε μόνον την ψίχα και την στραγγίζουμε πιέζοντας την ανάμεσα στις παλάμες μας.
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το κρεμμύδι.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το μηλόξυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες για να αναδυθούν τα αρώματα.
Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα του κιμά, τον αφήνουμε 10 λεπτά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε.