Κεφτέδες κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας

Tips

Ένα comfort φαγάκι, με άρωμα, χρώμα και γεύση. Το σίγουρο είναι ότι αρέσει σε όλους. Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με γαλοπούλα. Μπορούμε να τα απολαύσουμε με μια πλούσια πράσινη σαλάτα ή να τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, ρύζι ή πουρέ.

Η επιλογή δική σας…

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1-2 ώρες / Εύκολο

Κεφτέδες κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας

Από τη Νατάσσα Χατζηαρβανίτη, Αθήνα  

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κιμά κοτόπουλου, μία φορά περασμένο

500 γρ. ψωμί προζυμένιο, μόνον τη ψίχα, τριμμένο

2 αυγά

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κ.σ. μηλόξυδο

3 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

1 κ.σ δυόσμο ξηρό ή 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια φρέσκα, πολύ ψιλοκομμένα

1 σφηνάκι ούζο

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Για τη σάλτσα ντομάτα

500 γρ. φρέσκα ντοματάκια πομοντόρο, τριμμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Μια πρέζα μπαχάρι

1 μικρό ξύλο κανέλας Κεϋλάνης

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και στη μέση αφήνουμε ένα κενό.

Ρίχνουμε το ψωμί, τα αυγά, το σκόρδο, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το ούζο και ζυμώνουμε πολύ καλά για 4 λεπτά.

Αν ο κιμάς είναι σφιχτός την ώρα που ζυμώνουμε τότε συμπληρώνουμε λίγο χλιαρό νερό ή γάλα για να γίνει πιο αφράτος.

Σκεπάζουμε τον κιμά και τον βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και ίσως περισσότερο για να αναδυθούν τα αρώματα .

Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος καρυδιού και τους περνάμε από το αλεύρι.

Σε βαθύ τηγάνι σε καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε τους κεφτέδες για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τα με τη λαβίδα.

Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι και την κανέλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Προσθέτουμε τους κεφτέδες και το ελαιόλαδο που περίσσεψε από το τηγάνισμα και ρίχνουμε και λίγο ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι κεφτέδες.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να δέσει και η σάλτσα.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !