Πράσινη σαλάτα με τυρί τσαλαφούτι, ντομάτα και ξηρούς καρπούς

Tips

Μια πράσινη σαλάτα υπερτροφή, με το απίθανο κρεμώδες τυρί τσαλαφούτι, με την κελαρυστή γεύση των βουνών μας και χαμηλά λιπαρά. Η ντομάτα με τους ξηρούς καρπούς είναι μια ακόμα πρωτοτυπία που αρέσει πολύ και γευστικά και αισθητικά.

Χρόνος Παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Πράσινη σαλάτα με τυρί τσαλαφούτι, ντομάτα και ξηρούς καρπούς

Από την βραβευμένη Μαρίνα Κουτσοπούλου, εστιατόριο Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά

250 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες εποχής, μαρούλι, ρόκα, λόλα ή σπανάκι

2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος

2 κ.σ. μάραθο ή άνηθο, ψιλοκομμένο

60 ml ελαιόλαδο, εκλεκτό

100 γρ. τυρί τσαλαφούτι

2-3 ντομάτες μέτριες, τριμμένες

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

150 γρ. αμύγδαλα, κάσιους, φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, ψημένα, αλατισμένα και σπασμένα

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τις πρασινάδες, τις χοντροκόβουμε και τις στραγγίζουμε.

Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τα πράσινα λαχανικά, τα κρεμμυδάκια, τον μάραθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τσαλαφούτι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.

Στην επιφάνεια της πράσινης σαλάτας μας βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.

Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !