Σαλάτα, Σούπα και Ριζότο με…Παντζάρια

Tips

Τα παντζάρια είναι υπέροχα λαχανικά που μπορούν να προσθέσουν χρώμα και γεύση σε πολλά πιάτα.

Ακολουθούν τρεις δημιουργικές συνταγές με πατζάρια που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Σαλάτα με πατζάρια και φέτα

Υλικά

3 μεσαία πατζάρια, βρασμένα και κομμένα σε κύβους

200γρ φέτα, θρυμματισμένη

1/2 κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα

1 μικρό μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Ξίδι από κόκκινο κρασί

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα πατζάρια, τη φέτα, τα καρύδια, και τον δυόσμο.

Προσθέστε ελαιόλαδο και ξίδι κατά βούληση.

Ανακατέψτε καλά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Σερβίρετε ως ορεκτικό ή συνοδευτικό.

 Σούπα από πατζάρια

Υλικά

500γρ πατζάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Γιαούρτι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε τα πατζάρια και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε τον ζωμό και αφήστε τη σούπα να βράσει.

Μετά το βράσιμο, πολτοποιήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία.

Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε ζεστή με μια κουταλιά γιαούρτι.

Ριζότο με Πατζάρια και Κατσικίσιο Τυρί

Υλικά

300 γρ. ρύζι για ριζότο (π.χ. Arborio ή Καρολίνα)

2 μεσαία πατζάρια, καθαρισμένα και τριμμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

100 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

100 ml λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

30 γρ. βούτυρο

Αλάτι και πιπέρι

Φρέσκο δυόσμο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές.

Προσθέστε το σκόρδο και το τριμμένο πατζάρι, και συνεχίστε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.

Ρίξτε το ρύζι και ανακατέψτε καλά, μέχρι να γυαλίσει.

Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί.

Αρχίστε να προσθέτετε τον ζωμό, κουταλιά την κουταλιά, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί αλλά να κρατάει και λίγο.

Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και το κατσικίσιο τυρί.

Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και σερβίρετε, αφού γαρνίρετε με φρέσκο δυόσμο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !