Σπιτικό Γαλα βρώμης

Tips

Το να φτιάξετε μόνοι σας γάλα βρώμης στο σπίτι είναι μια εύκολη και πολύ οικονομική διαδικασία. Ακολουθούν οι βασικές οδηγίες για να φτιάξετε το δικό σας γάλα βρώμης:

Υλικά

1 κούπα βρώμη (κατά προτίμηση ολόκληρα νιφάδια για καλύτερη γεύση και υφή)

3 έως 4 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηχτό θέλετε το γάλα σας)

Προαιρετικά: Λίγο αλάτι, φυσικό γλυκαντικό (όπως σιρόπι αγαύης ή μέλι), βανίλια ή άλλες γεύσεις

Οδηγίες

Αρχικά, μουλιάστε τη βρώμη σε λίγο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αυτό βοηθάει να μαλακώσει η βρώμη και να απελευθερωθούν τα σάκχαρα, γεγονός που βελτιώνει τη γεύση και την υφή του τελικού προϊόντος.

Στραγγίστε τη βρώμη και ξεπλύνετέ την καλά. Βάλτε την σε ένα μπλέντερ, προσθέστε το νερό (3 ή 4 κούπες, ανάλογα με το πόσο αραιό το προτιμάτε) και όποια αρωματικά ή γλυκαντικά έχετε επιλέξει. Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη υγρή μάζα.

Χρησιμοποιήστε ένα λεπτό σουρωτήρι ή έναν ειδικό σάκο για να στραγγίξετε το μείγμα. Απλώστε το υγρό στο σουρωτήρι και πιέστε με τα χέρια ή με μια κουτάλα για να απελευθερωθούν όλα τα υγρά. Τα στερεά που περισσεύουν μπορείτε να τα πετάξετε ή να τα χρησιμοποιήσετε σε άλλες συνταγές.

Το γάλα βρώμης σας είναι έτοιμο! Αποθηκεύστε το σε ένα καθαρό μπουκάλι ή δοχείο στο ψυγείο. Συνήθως διατηρείται για περίπου 4-5 ημέρες.

Με αυτές τις απλές οδηγίες, μπορείτε να απολαύσετε ένα υγιεινό, νόστιμο και προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις σας γάλα βρώμης, ιδανικό για καφέ, δημητριακά, ή απλά για να το πιείτε ως ρόφημα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !