Νηστίσιμη πίτσα

Tips

Η νηστίσιμη πίτσα είναι μία εξαιρετική επιλογή για όσους ακολουθούν τη νηστεία της Σαρακοστής ή για όσους επιθυμούν να περιλαμβάνουν περισσότερα φυτικά συστατικά στη διατροφή τους. Ακολουθούν μερικά tips για να φτιάξετε μια νόστιμη νηστίσιμη πίτσα.

Επιλογή Βάσης

Μπορείτε να φτιάξετε μια νηστίσιμη ζύμη πίτσας χρησιμοποιώντας νερό, αλάτι, ζάχαρη, ελαιόλαδο, αλεύρι και ξηρή μαγιά. Αποφύγετε τα ζωικά προϊόντα όπως το γάλα ή τα αυγά.

Σάλτσα

Χρησιμοποιήστε φρέσκιες ή κονσερβοποιημένες ντομάτες, σκόρδο, βασιλικό, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο για να φτιάξετε μια απλή σάλτσα ντομάτας.

Δοκιμάστε σάλτσα πέστο βασιλικού ή σκόρδου (χωρίς παρμεζάνα) ή ακόμη και ένα λεπτό στρώμα από ελαιόλαδο και σκόρδο.

Επικάλυψη

Επιλέξτε μια ποικιλία από λαχανικά όπως πιπεριές, κρεμμύδια, μανιτάρια, ελιές, καλαμπόκι, και φρέσκο σπανάκι.

Προσθέστε τόφου ή vegan αλλαντικά για επιπλέον πρωτεΐνη.

Χρησιμοποιήστε vegan τυριά που λιώνουν καλά ή δοκιμάστε φρέσκα φυτικά τυριά.

Ψήσιμο

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220-250°C και ψήστε την πίτσα στις αντιστάσεις για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι τα υλικά και η ζύμη να χρυσίσουν.

Για ένα ακόμη πιο τραγανό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε μια πέτρα πίτσας που βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας.

Παραλλαγές και Σερβίρισμα

Δοκιμάστε διάφορες παραλλαγές όπως πίτσα με φυτική κρέμα ή πίτσα με ψητά λαχανικά και βασιλικό.

Σερβίρετε την πίτσα με φρέσκια σαλάτα ή ωμά λαχανικά για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !