Πορτοκαλόπιτα της Εύης

Tips

Η πορτοκαλόπιτα είναι πάντα καλοδεχούμενη γιατί έχει γεύση, άρωμα και χρώμα μοναδικό.

Η Εύη Παπαλέξη, αρχοντικού Γανυμήδης μας ετοίμασε μια απίθανη πορτοκαλόπιτα. Η δημιουργία είναι στο DΝΑ της οικογένειας αφού ακολουθεί τα βήματα της μητέρας της Χρυσούλας, που είναι πολυβραβευμένη για το επικό πρωινό που σερβίρει καθημερινά στο ξενοδοχείο της.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 20 λεπτά / Εύκολη

Πορτοκαλόπιτα της Εύης

Από την Εύη Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Υλικά για 4 άτομα

Η Εύη μόλις ετοίμασε την πορτοκαλόπιτα

500 γρ. φύλλο κρούστας

200 γρ. ποτήρι ηλιέλαιο

100 γρ. χυμό πορτοκάλι

1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 πορτοκάλι ολόκληρο, λιωμένο στο μπλέντερ

3 βανίλιες

4 φρέσκα αυγά

Κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

Για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική

2 ποτήρια νερό

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

1 ξύλο κανέλας Κεϋλάνης

3 γαρύφαλλα

Τρόπος παρασκευής

Απλώνουμε στον πάγκο τα φύλλα να αφήνουμε να ξεραθούν καλά. Αν δεν έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας, ξεραίνουμε τα φύλλα στο φούρνο.

Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά το σιρόπι να «δέσει». Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε δυνατά όλα τα υλικά της γέμισης και στο τέλος προσθέτουμε το φύλλο, που το «σπάμε» με το χέρι μας.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 ο C για 50 – 60 λεπτά. 

 Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι αν είναι έτοιμη η πορτοκαλόπιτα και τη βγάζουμε από το φούρνο.

Αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !