Πώς να Βεβαιώνεστε ότι το Μωρό σας Παίρνει Σωστό Βάρος

Tips

Η ανάπτυξη του μωρού σας είναι κάτι που παρακολουθείτε με ιδιαίτερη προσοχή κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του. Ένας από τους πιο σημαντικούς δείκτες της καλής υγείας του είναι η σταθερή αύξηση βάρους. Εδώ είναι μερικά τιπς για να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας παίρνει βάρος υγιώς:

Καταγράψτε το Βάρος  σε Τακτική Βάση

Είναι σημαντικό να καταγράφετε το βάρος του μωρού σας σε τακτική βάση για να παρακολουθείτε την πρόοδό του. Αυτό γίνεται συνήθως στις παιδιατρικές επισκέψεις, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε έναν ιατρικό ζυγό στο σπίτι.

Παρακολουθήστε τις Συνήθειες Φαγητού

Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας τρέφεται συχνά και λαμβάνει επαρκή ποσότητα γάλακτος σε κάθε γεύμα. Τα νεογέννητα συνήθως χρειάζεται να ταΐζονται κάθε 2-3 ώρες.

Ελέγξτε τα Σημάδια Κορεσμού

Σημάδι ότι το μωρό σας χόρτασε αποτελεί το να σταματήσει να ρουφάει ή να απομακρύνει το κεφάλι του από το μπιμπερό ή το στήθος. Αν το μωρό σας δείχνει δυσαρεστημένο μετά από το γεύμα, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι δεν έχει φάει αρκετά.

Παρατηρήστε τη Συχνότητα και την Ποιότητα των Αλλαγών Πάνας

Ένα μωρό που παίρνει αρκετή τροφή θα έχει συχνές αλλαγές πάνας, περίπου 6 ή περισσότερες καλά βρεγμένες πάνες και τουλάχιστον 1-2 κενώσεις την ημέρα στις πρώτες εβδομάδες.

Καταναλώστε Επαρκή Ποσότητα Υγρών

Αν θηλάζετε, είναι σημαντικό να πίνετε αρκετά υγρά και να διατηρείτε μια υγιεινή διατροφή για να παράγετε επαρκή ποσότητα γάλακτος.

Επικοινωνήστε με τον Παιδίατρο

Αν έχετε ανησυχίες για το βάρος ή την ανάπτυξη του μωρού σας, μη διστάσετε να συζητήσετε αυτές τις ανησυχίες με τον παιδίατρό σας. Οι τακτικές επισκέψεις και οι ιατρικές συμβουλές είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του μωρού.

Παρακολουθήστε τις Καμπύλες Ανάπτυξης

Ο παιδίατρος θα παρακολουθεί το βάρος, το μήκος και την περίμετρο κεφαλής του μωρού σε σύγκριση με τις κανονικές καμπύλες ανάπτυξης για να βεβαιωθεί ότι αναπτύσσεται φυσιολογικά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !