Μοναδικές Συνταγές Σαλτσών για Σαλάτες

Tips

Οι σάλτσες για σαλάτες μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό πιάτο σε μια συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία.

Εμείς προτείνουμε τρεις δημοφιλείς συνταγές για σάλτσες που θα ενισχύσουν τη γεύση της σαλάτας σας:

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Υλικά

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/4 φλιτζάνι ξύδι (κόκκινο ή λευκό κρασί)

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα μπολ, ενώστε το ξύδι, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το σκόρδο.

Ανακατέψτε καλά με έναν αυγοδάρτη και στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αλατοπιπερώστε

Σάλτσα Καίσαρα

Υλικά

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

2 αντσούγιες, λιωμένες

Χυμός από 1 λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Παρμεζάνα

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε το σκόρδο, τις αντσούγιες, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα.

Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και σταδιακά προσθέστε το ελαιόλαδο.

Προσθέστε το τυρί Παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε.

Σάλτσα με Γιαούρτι και Άνηθο

Υλικά

1 φλιτζάνι γιαούρτι

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος

2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα μπολ, ενώστε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το σκόρδο.

Προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατέψτε καλά.

Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση και αφήστε τη σάλτσα στο ψυγείο για λίγο πριν τη σερβίρετε για να ενισχυθούν οι γεύσεις.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !