Mυστικά για super μαγειρική με Air Fryer

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

Η Air Fryer μπήκε ξαφνικά στην κουζίνα μας και μας ενθουσίασε γιατί μέχρι τώρα αποφεύγαμε το τηγάνι και την φριτέζα, για λόγους υγείας. Είναι στην πραγματικότητα μια τηγανιέρα καυτού αέρα και μπορεί να μας «χρίσει» super μαγείρισσες αρκεί να γνωρίζουμε τα μυστικά της.                                                                                                                                                                                                                                                                               Εμείς σας τα αποκαλύπτουμε, εσείς πρέπει να τα ακολουθήσετε για να δημιουργείτε δυνατές γεύσεις, κερδίζοντας παράλληλα χρόνο.

Μην ξεχνάτε όμως ότι η air fryer δεν είναι πολυεργαλείο, δεν σημαίνει ότι καταργούμε την κουζίνα και μαγειρεύουμε μόνον με αυτή. Η χρήση της είναι συγκεκριμένη.

Ποια τα μυστικά της;

Mαθαίνουμε τη λειτουργία της

Kάθε συσκευή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, οι χρόνοι ψησίματος και οι λειτουργίες διαφέρουν σε κάθε συσκευή. Πρέπει να πειραματιστούμε για να καταλήξουμε στις ιδανικές ρυθμίσεις για τη δική μας συσκευή.

Προετοιμασία

Ξεκινάμε σωστά για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ποτέ δεν βάζουμε στον κάδο π.χ. υγρές πατάτες. Τις απλώνουμε μετά το πλύσιμο σε απορροφητικό χαρτί για να κρατήσει την υγρασία και μετά τις βάζουμε στον κάδο. Μόνον έτσι οι πατάτες και τα άλλα υλικά θα γίνουν τραγανά και νόστιμα.

Επάλειψη λαδιού

Για να μαγειρέψουμε στη air fryer χρησιμοποιούμε ελάχιστο λάδι, πολύ λιγότερο από αυτό που θα χρησιμοποιούσαμε στο τηγάνι ή εννοείται την φριτέζα.

Το μυστικό της επιτυχίας για τραγανό αποτέλεσμα είναι ότι το λάδι θα πρέπει να απλώνεται με πινέλο ή με spray για να καλύψει όλη την επιφάνεια των υλικών μας.

Δεν παραγεμίζουμε τον κάδο

Για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα δεν πρέπει να βάλουμε στον κάδο υπερβολική ποσότητα και να την στριμώξουμε.

Πρέπει να το απλώσουμε τα υλικά σε μία στρώση, για να μπορεί να κυκλοφορεί σωστά ο θερμός αέρας και να μας προσφέρει ένα καλόψημένο και τραγανό φαγητό.

Tο μυστικό της λαδόκολλας

Mην ξεχνάτε ότι απλώνοντας τη λαδόκολλα στη βάση του κάδου το φαγητό δεν κολλάει και η συσκευή καθαρίζεται πιο εύκολα.

Μάλιστα αν ετοιμάζουμε ψάρι ή κρέας μαριναρισμένο είναι εντελώς απαραίτητη.

Προθέρμανση

H προθέρμανση είναι σημαντική υπόθεση, δεν την προσπερνάμε αλλά την τηρούμε ευλαβικά για να υπάρχει χρόνος και να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες για το μαγείρεμα, εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θερμόμετρο

Πρέπει να αγοράσουμε ένα θερμόμετρο γιατί αυτό θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε αν είναι έτοιμο το φαγητό, ιδίως όταν πρόκειται για το κρέας, που πιθανόν χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο.

Καθαριότητα

Η καθαριότητα είναι must γιατί βοηθά και στη σωστή συντήρηση και χρήση της συσκευής. Καθαρίζουμε πάντα τον κάδο και όλη τη συσκευή μετά από κάθε χρήση. Διαφορετικά μπορεί το φαγητό να πάρει μυρωδιές από ένα προηγούμενο μαγείρεμα.

Το σίγουρο είναι ότι αν ακολουθήσετε αυτά τα μυστικά η air fryer θα είναι σύμμαχός σας στην καθιέρωσή σας σαν super μαγείρισσα δυνατών γεύσεων.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !