Κεφτεδάκια αρωματικά

Tips

Το σίγουρο είναι ότι τα κεφτεδάκια ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Είναι γεύση passepartout και μπορούν να μεταμορφώσουν το καθημερινό σας τραπέζι σε γιορτινό. Συνθέτουν πολυμορφικά πιάτα και συνοδεύονται με πατάτες τηγανητές, λαχανικά, σαλάτες, αλλά και διάφορα dip ή τσάτνευ ντομάτας ή λαχανικών. Τα παιδιά ξετρελαίνονται με τα σουβλάκια κεφτεδάκια που είναι πανεύκολα στην παρασκευή τους. Περνάμε σε καλαμάκι ένα κεφτεδάκι, ένα ντοματάκι και ένα κύβο τυριού ότι καλύτερο για παιδικό πάρτι.

Η Χρυσούλα τα σερβίρει στο ξενοδοχείο της Γανυμήδης με τσάτνευ ντομάτας και είναι υπέροχα γιατί στα κεφτεδάκια της υπάρχει αρμονία αρωματικών…

Μπορείτε να τα φτιάξετε και στο air fryer για να έχετε την πιο υγιεινή τους εκδοχή και ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 40 λεπτά.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Προαιρετικός χρόνος ψύξης 2-3 ώρες / Πολύ εύκολα

Κεφτεδάκια αρωματικά

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμίδης, Γαλαξίδι

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κιμά μοσχάρι, περασμένο δύο φορές

500 γρ. ψωμί χωριάτικο, από καρβέλι

1 αυγό

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κρεμμύδι ξερό, αλεσμένο στο μπλέντερ

100 γρ.  μαϊντανό

30 γρ.  δυόσμο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τηγάνισμα

Αλεύρι κοσκινισμένο

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ με νερό βάζουμε το ψωμί και αφήνουμε για 5 λεπτά να μουσκέψει καλά. Χρησιμοποιούμε μόνον την ψίχα και την στραγγίζουμε πιέζοντας την ανάμεσα στις παλάμες μας.

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το κρεμμύδι.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες για να αναδυθούν τα αρώματα.

Βγάζουμε από το ψυγείο τον κιμά, τον αφήνουμε 10 λεπτά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και παράλληλα αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια που θα τηγανίζουμε κάθε φορά.

Τα κεφτεδάκια θέλουν μέτρια φωτιά και χρειάζονται 6 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν ολόγυρα, γυρίζοντάς τα με λαβίδα.

Σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια για λίγο και αμέσως μετά σερβίρουμε.

Σε πιατέλα βάζουμε ολόγυρα τα κεφτεδάκια και στη μέση το τσάτνευ ντομάτας έτσι για να τα βουτάμε…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !