Κεφτέδες με ντομάτα και τυρί φέτα

Tips

Τα κεφτεδάκια αρέσουν σε όλους άρα τώρα το καλοκαίρι είναι το απόλυτο φαγητό. Δίπλα στα κεφτεδάκια ταιριάζει μια δροσερή σαλάτα ή πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας και λαχανικών αλλά και ρύζι.

Τα τζατζίκι όταν είναι δροσερό δένει αρμονικά και χαρίζει δροσιά μοναδική… τώρα τις ζεστές ημέρες.  Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψύξης 45 λεπτά / Εύκολο

Κεφτέδες με ντομάτα και φέτα

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe στις Aμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, μια φορά περασμένο

1/3 φλιτζανιού ξίδι

4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη

2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη

1 αυγό

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 πρέζα κίμινο, σε σκόνη

50 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη

1 σφηνάκι ούζο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τηγάνισμα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και μουσκεύουμε το ψωμί και αφού μαλακώσει το στύβουμε ανάμεσα στις παλάμες μας καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι.

Στη μέση του κιμά δημιουργούμε ένα κενό και ρίχνουμε το ψωμί, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, το αυγό, τα μπαχαρικά και τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά για να αναδυθούν τα αρώματα.

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο ρίχνουμε τη φέτα και ραντίζουμε με ούζο και τους ζυμώνουμε μια φορά ακόμα.

Πλάθουμε τους κεφτέδες στο μέγεθος που θέλουμε και τους πιέζουμε ελαφρά ανάμεσα στις παλάμες μας.

Τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.

Παράλληλα σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τους κεφτέδες  για 3 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντάς τους με λαβίδα.

Σε πιατέλα απλώνουμε απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τους κεφτέδες για να στραγγίσουν.

Σερβίρουμε με σαλάτα ντομάτας και τυρί φέτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να αφήσουμε τους κεφτέδες στο ψυγείο για περισσότερη ώρα για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα τα κεφτεδάκια μας.

Αν περισσέψουν, πράγμα δύσκολο μπορούμε να φτιάξουμε μια ωραία σάλτσα ντομάτα και να τους ρίξουμε για 10 λεπτά, να πάρουν μια βράση.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !