Ένα snack που αρέσει πολύ και παράλληλα είναι πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό μας.
Η πέστροφα πλημμυρίζει με αντιοξειδωτικά, Ω3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες. Είναι από τις τροφές που ανήκουν στην κατηγορία Good Mood Food.

Tις δοκιμάσαμε κατά την επίσκεψη – ξενάγηση στο εκτροφείο ιριδίζουσας πέστροφας της οικογένειας Καρατζένη. Η ιχθυοκαλλιέργεια ξεκίνησε το 1979 και βρίσκεται στα πεντακάθαρα νερά δίπλα στις πηγές του ποταμού Λούρου. Οι πέστροφες καπνίζονται με τον παραδοσιακό τρόπο και ξύλο οξιάς. Η γεύση τους εξαιρετική.
Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο
Mπουκίτσες καπνιστής πέστροφας με αγγούρι
Από την οικογένεια Καρατζένη, ιχθυοκαλλιεργητές, Πηγές Λούρου, Ήπειρος
Υλικά για 4 άτομα 
2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας, κομμένη σε κομμάτια
1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες
1 μεγάλο αγγούρι, με τη φλοίδα
4-5 κ.σ. μαγιονέζα ελαφριά
5-6 ντοματάκια, κομμένα σε φέτες
1 λεμόνι, το ξύσμα του
Χυμό από μισό λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόκκους κόκκινου ή ροζ πιπεριού
Μισό ματσάκι άνηθο ή μάραθο
Τρόπος παρασκευής
Πάνω στις φέτες της μπαγκέτας απλώνουμε με ένα κουταλάκι τη μαγιονέζα και το ξύσμα λεμονιού.
Με κοφτερό μαχαίρι ή το πίλερ κόβουμε φέτες λεπτές αγγουριού και το απλώνουμε πάνω στη μαγιονέζα, τυλίγοντάς το στα δύο.
Από πάνω βάζουμε την καπνιστή πέστροφα, στη μια άκρη το ντοματάκι, την κορφούλα άνηθου ή μάραθου, μια σταλίτσα μαγιονέζα αν θέλουμε και στην κάτω μεριά τον κόκκο πιπεριού.
Ρίχνουμε σταγόνες χυμό λεμονιού στην πέστροφα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε σε δίσκο ή πιατέλα.