Mπουκίτσες καπνιστής πέστροφας με αγγούρι

Tips

Ένα snack που αρέσει πολύ και παράλληλα είναι πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό μας.

Η πέστροφα πλημμυρίζει με αντιοξειδωτικά, Ω3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες. Είναι από τις τροφές που ανήκουν στην κατηγορία Good Mood Food.

Ο Βασίλης Καρατζένης στην ιχθυοκαλλιέργεια του

Tις δοκιμάσαμε κατά την επίσκεψη – ξενάγηση στο εκτροφείο ιριδίζουσας πέστροφας της οικογένειας Καρατζένη. Η ιχθυοκαλλιέργεια ξεκίνησε το 1979 και βρίσκεται στα πεντακάθαρα νερά δίπλα στις πηγές του ποταμού Λούρου. Οι πέστροφες καπνίζονται με τον παραδοσιακό τρόπο και ξύλο οξιάς. Η γεύση τους εξαιρετική.

 Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο 

 Mπουκίτσες καπνιστής πέστροφας με αγγούρι

 Από την οικογένεια Καρατζένη, ιχθυοκαλλιεργητές, Πηγές Λούρου, Ήπειρος

 Υλικά για 4 άτομα

 2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας, κομμένη σε κομμάτια

1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες

1 μεγάλο αγγούρι, με τη φλοίδα

4-5 κ.σ. μαγιονέζα ελαφριά

5-6 ντοματάκια, κομμένα σε φέτες

1 λεμόνι, το ξύσμα του

Χυμό από μισό λεμόνι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόκκους κόκκινου ή ροζ πιπεριού

Μισό ματσάκι άνηθο ή μάραθο

Τρόπος παρασκευής

Πάνω στις φέτες της μπαγκέτας απλώνουμε με ένα κουταλάκι τη μαγιονέζα και το ξύσμα λεμονιού.

Με κοφτερό μαχαίρι ή το πίλερ κόβουμε φέτες λεπτές αγγουριού και το απλώνουμε πάνω στη μαγιονέζα, τυλίγοντάς το στα δύο.

Από πάνω βάζουμε την καπνιστή πέστροφα, στη μια άκρη το ντοματάκι, την κορφούλα άνηθου ή μάραθου, μια σταλίτσα μαγιονέζα αν θέλουμε και στην κάτω μεριά τον κόκκο πιπεριού.

Ρίχνουμε σταγόνες χυμό λεμονιού στην πέστροφα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε σε δίσκο ή πιατέλα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !