Μακαρονάδα Aglio e Οlio

Tips

Μια μακαρονάδα που γίνεται σε χρόνο Dt και αρέσει πολύ. Χρησιμοποιούμε μακαρόνια bucatini που η σάλτσα «στέκεται» καλύτερα. Είναι η μακαρονάδα που ζητά και ένα ποτήρι λευκό κρασί ασύρτικο ή μοσχοφίλερο… Αρμονία σε όλο της το μεγαλείο

Μπορούμε μαζί με το σκόρδο να σοτάρουμε και πάνκο για να είναι ακόμα πιο νόστιμο.

Αν θέλουμε να προσφέρουμε το πιάτο σε φίλους vegan μπορούμε αντί για τυρί να πασπαλίσουμε τη μακαρονάδα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η επιλογή δική σας…

Xρόνος παρασκευής 12-15 λεπτά  / Πολύ εύκολο

Μακαρονάδα Aglio e olio

Από τον Γιώργο Παπανδρέου, executive chef restaurant Τhe Log, Ιωάννινα 

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μακαρόνια bucatini

5 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες στο τρίφτη στο ψιλό

Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ  μπούκοβο γλυκό

Ελαιόλαδο

100 ml κρασί λευκό

300 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα Ηπείρου, τριμμένη

Αλάτι

Για το φινίρισμα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 9 λεπτά.

Κρατάμε 500 ml από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.

Σε πλασωτέ κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με  το μπούκοβο.

Μόλις αρχίσει και παίρνει χρώμα σβήνουμε πολύ γρήγορα με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Τότε ρίχνουμε και τα μακαρόνια.

Ανακατεύουμε συνεχώς, χωρίς να σπάμε τα ζυμαρικά και ρίχνουμε τον μαϊντανό.

Μόλις πιεί τα περισσότερα υγρά του τραβάμε στη άκρη, ρίχνουμε παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στη μέση του πιάτου για καλύτερο φινίρισμα και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.

Μικρά μυστικά

Καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε το σοτάρισμα στην πλασωτέ κατσαρόλα στο 5ο λεπτό του βρασμού των ζυμαρικών, ώστε να μην κρυώσουν πολύ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !