Μαρμελάδα Βερίκοκο

Tips

Τα βερίκοκα είναι στα καλύτερά τους και έτσι είναι η κατάλληλη στιγμή να φτιάξουμε μια μαρμελάδα, που αρέσει σε όλους.

Μπορούμε να την «αιχμαλωτίσουμε» σε αποστειρωμένα βάζα και θα απολαμβάνουμε γευστικές καλοκαιρινές πινελιές ακόμα και το χειμώνα…

Η μαρμελάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωινό με ένα ωραίο ψωμί ή παξιμάδι ακόμα και επτάζυμο ή χαρουπιού.

Διανθίζει τη γεύση του cheesecake αλλά και της τάρτας.

Επίσης μην ξεχνάτε ότι η μαρμελάδα με τη δικής σας υπογραφή … θα είναι ένα ευπρόσδεκτο δωράκι για τους φίλους σας.

Το αγαπημένο πρωινό της Μαρίας

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος προετοιμασίας 3-4 ώρες / Εύκολη

Μαρμελάδα Βερίκοκο

Aπό τη Μαρία Τσιχλιά – Σανδήλου, Food stylist 

Yλικά

1 κιλό βερίκοκα

600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κ.χ. χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα βερίκοκα σε κομματάκια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα σε στρώσεις βερίκοκα και ζάχαρη εναλλάξ.

Τα αφήνουμε έτσι 3-4 ώρες να βγάλουν τους χυμούς τους και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά.

Μόλις αρχίσουν να βράζουν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, κάποιες φορές για να μην ξεχειλίσουν.

Μετά συνεχίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει.

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφού κρυώσει λίγο η μαρμελάδα τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα για ένα βράδυ.

Διατηρούμε τα βάζα με τη μαρμελάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Μικρά μυστικά

 Αν δεν ζυγίσουμε τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι 6 φλιτζάνια πολτός και 4 φλιτζάνια ζάχαρη.

Aνάλογα με τα γούστα μας μπορούμε στη μαρμελάδα να προσθέσουμε ξύσμα λεμονιού, τζίντζερ, βανίλια, κονιάκ, αρμπαρόριζα.

Τα βάζα αποστειρώνονται εύκολα και στο φούρνο μικροκυμάτων, χωρίς τα μεταλλικά καπάκια, που μπορούμε να βράσουμε ξεχωριστά σε μια κατσαρόλα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !