Κέικ ρυζιού με ινδοκάρυδο και κεράσια

Tips

H Nτίνα Νικολάου είναι Ambassador για το ελληνικό ρύζι, αλλά και Ambassador της ελληνικής γαστρονομίας στη γαλλική πρωτεύουσα. Μαζί με την αδελφή της έχουν το πολυβραβευμένο εστιατόρια Εvi Evane, στην καρδιά του Παρισιού, στο διάσημο 6ο διαμέρισμα.

Η Ντίνα είναι χαρισματική και πολύ δημιουργική cheffe.

Mε ελληνικό ρύζι γλασέ δημιούργησε ένα κέικ ρυζιού με κεράσια και πινελιές ινδοκάρυδου που αξίζει να δοκιμάσετε.

Οι συνταγές της Ντίνας «μιλάνε» στην καρδιά ….

Χρόνος παρασκευής 65 λεπτά / Εύκολο

Κέικ ρυζιού με ινδοκάρυδο και κεράσια

Από τη διάσημη cheffe Nτίνα Νικολάου, Rice Ambassador

Υλικά για 8 άτομα

200 γρ. ρύζι γλασέ

1 λίτρο γάλα

130 γρ. πούδρα αμυγδάλου

130 γρ. ινδοκάρυδο

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά

300 γρ. κεράσια, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση.

Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και το αφήνουμε να απορροφήσει το γάλα και να πήξει.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 24 εκ. και τη στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.

Ρίχνουμε στο μπολ με το γαλατένιο μείγμα τη ζάχαρη, την πούδρα αμυγδάλου και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ενώ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα.

Μεταφέρουμε το μισό μείγμα στη φόρμα στρώνουμε περίπου 200 γρ. από τα κεράσια και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Σκορπίζουμε τα υπόλοιπα κεράσια και τα πιέζουμε να μισοβυθιστούν.

Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C στον αέρα για 40-45 λεπτά.

Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Ξεφορμάρουμε και κόβουμε το κέικ σε κομμάτια.

Σερβίρουμε και δίπλα βάζουμε το αγαπημένο μας παγωτό και σιρόπι κεράσι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !