Πανακότα με σπιτική βυσσινάδα

Tips

Ένα δροσερό γλυκάκι που αρέσει σε όλους. Γίνεται εύκολα και η σπιτική βυσσινάδα χαρίζει γεύση μοναδική.

Το ιταλικό γλυκάκι αγαπήθηκε πολύ και εμείς την καλύτερη εκδοχή του τη δοκιμάσαμε αγναντεύοντας από την Ζιά της Κω, το ηλιοβασίλεμα στα ακριτικά νησιά μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Κως έχει δεχθεί και στη γαστρονομία της ενετικές επιρροές … οπότε η πανακότα είναι αυθεντικά νόστιμη.

Το καλύτερο δρόσισμα για τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές μας.

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος ψύξης 5 ώρες / Πολύ εύκολη

Πανακότα με σπιτική βυσσινάδα

Από την ταβέρνα Olympia II, Zια Κως

Υλικά για 6 άτομα

320 φρέσκο γάλα πλήρες

400  κρέμα γάλακτος 35%

90 γρ ζάχαρη

20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα

2 κάψουλες βανιλίνη ή 1 λοβό φυσικής βανίλιας

Τρόπος παρασκευής

Μουλιάζουμε σε λίγο κρύο νερό τη ζελατίνη.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη  ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 4 λεπτά, μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη, να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Στύβουμε με το χέρι μας τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε ελαφρά.

Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 φορμάκια, τα αφήνουμε για λίγο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να πήξουν.

Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας την πανακότα σε πιατάκια σερβιρίσματος.

Περιχύνουμε την πανακότα με σπιτική βυσσινάδα και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Για να ξεφορμάρουμε πιο εύκολα την πανακότα τυλίγουμε τα φορμάκια σε ένα πανί με ζεστό νερό. Έτσι δεν θα χαλάσει και το σχήμα της.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !