Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Τα μυστικά των Chef

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά.

Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που αγαπάτε.

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 45 / Πολύ Εύκολη

Υλικά 6 άτομα

1.200 γρ κολοκύθια τρυφερά, τριμμένο

5 αυγά, χτυπημένα

300 γρ. τυρί φέτα, κομμένη σε κυβάκια

300ml φρέσκο γάλα

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Μισό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό λευκό, τριμμένο

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο εκλεκτό

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Τρόπος παρασκευής 

Σε καθαρό και στεγνό μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το τυρί, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το κολοκύθι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο.

Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και αν χρειαστεί αφού δοκιμάσουμε προσθέτουμε και λίγο αλάτι.

To μυστικό της επιτυχίας: Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί και το βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά για να ζεσταθεί καλά.

Bγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε στο ταψί όλο το μείγμα για την κολοκυθόπιτα. Στρώνουμε με τη μαρίζ την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 – 45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Bγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, χωρίς να σκεπάσουμε.

Κόβουμε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε και σερβίρουμε.

Η Χαλκίδα της παλίρροιας και της ομορφιάς

 Συνταγή: από το ξενοδοχείο Lucy Χαλκίδα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !