Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά.

Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που αγαπάτε.

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 45 / Πολύ Εύκολη

Υλικά 6 άτομα

1.200 γρ κολοκύθια τρυφερά, τριμμένο

5 αυγά, χτυπημένα

300 γρ. τυρί φέτα, κομμένη σε κυβάκια

300ml φρέσκο γάλα

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Μισό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό λευκό, τριμμένο

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο εκλεκτό

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Τρόπος παρασκευής 

Σε καθαρό και στεγνό μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το τυρί, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το κολοκύθι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο.

Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και αν χρειαστεί αφού δοκιμάσουμε προσθέτουμε και λίγο αλάτι.

To μυστικό της επιτυχίας: Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί και το βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά για να ζεσταθεί καλά.

Bγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε στο ταψί όλο το μείγμα για την κολοκυθόπιτα. Στρώνουμε με τη μαρίζ την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 – 45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Bγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, χωρίς να σκεπάσουμε.

Κόβουμε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε και σερβίρουμε.

Η Χαλκίδα της παλίρροιας και της ομορφιάς

 Συνταγή: από το ξενοδοχείο Lucy Χαλκίδα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !