Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Tips

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την προσωπική ή την κοινωνική μας ζωή και βέβαια το τίμημα είναι ακριβό. Πως λοιπόν θα πετύχουμε να έχουμε μια ισορροπημένη ζωή;

H τέλεια ισορροπία δεν υπάρχει… μην αναλώνεστε

Παρατηρείστε και βρείτε τις αναλογίες διαθεσιμότητάς σας σε διάφορους τομείς της ζωής σας και δώστε προτεραιότητες ώστε να νοιώθετε ικανοποιημένοι εσείς και οι γύρω σας, κατά το δυνατόν. Τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην εργασία, την προσωπική ζωή, στα παιδιά, στον ελεύθερο χρόνο που έχουμε ανάγκη … δεν υπάρχει.

Ας είστε και λίγο επιεικείς με τον εαυτό σας, ο τέλειος άνθρωπος δεν υπάρχει, όλοι έχουμε αδυναμίες. Στην καθημερινότητά μας οι ρόλοι είναι πολλοί και δύσκολοι δεν μπορεί να είμαστε οι τέλειοι επαγγελματίες, οι τέλειοι σύντροφοι, οι τέλειοι γονείς ή οι τέλειοι φίλοι.

Πρέπει να αποδεχθούμε τα κενά και τις αδυναμίες μας και κάποια ίσως λάθη στην εκπλήρωση των καθηκόντων μας. Πρέπει όμως να βάλουμε και προτεραιότητες.

Δεν ξεχνώ το γνωμικό του Picasso « Δώστε στον εαυτό σας το δικαίωμα να είστε ατελής» η σκέψη αυτή θα σας βοηθήσει σε στιγμές συνεχούς stress.

Zήστε τις στιγμές… είναι μοναδικές

Αν θέλουμε να ζήσουμε μια αρμονική και ισορροπημένη ζωή βάζουμε όρια και ακολουθούμε κανόνες … Είναι κρίμα τις στιγμές που παίζουμε με τα παιδιά μας ή όταν έχουμε ένα tete a tete δείπνο με τον σύντροφό μας, εμείς να σκεφτόμαστε πως θα ανταποκριθούμε καλύτερα στις απαιτήσεις της εργασίας μας. Το σίγουρο είναι όταν σκέφτεστε συνεχώς το γραφείο ή και αντίστροφα τότε τίποτα δεν προχωρά σωστά.

Ο χρυσός κανόνας αρμονίας είναι να μην μεταφέρουμε τα θέματα της εργασίας μας στο σπίτι μας και αντίστοιχα δεν κουβαλάμε τα προβλήματα της προσωπικής μας ζωής στο γραφείο.

Ότι κάνετε φροντίστε να ασχοληθείτε πλήρως, με όλες σας τις αισθήσεις και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, έτσι υπάρχει ισορροπία.

Όταν ξυπνάτε ή το χρόνο που θα επιλέξετε, αφιερώστε λίγα λεπτά και βάλτε τις προτεραιότητες της ημέρας ή της εβδομάδας… χωρίς να μοιραστείτε το πρόγραμμά σας με τους άλλους. Απλά φροντίστε να έχετε εναλλακτικές και όλοι ευχαριστημένοι θα είναι στο τέλος…

Το σίγουρο είναι ότι αν δεν έχουμε αρμονία με τον εαυτό μας είναι δύσκολο να έχουμε μια ισορροπημένη ζωή.

Σκεφθείτε ότι έχετε ανάγκη σαν άτομα έναν καλό ύπνο, μια ισορροπημένη διατροφή, άσκηση, κάποιες μικρές ή μεγαλύτερες αποδράσεις, φίλους, κάποιο χόμπυ και μια εργασία που να την αγαπάτε για να δίνεται τον καλύτερό σας εαυτό. Μόνον έτσι θα είστε πλήρεις και θα προσπαθείτε για μια ισορροπημένη ζωή.

Μια δυνατή θέση, που πρέπει να σταθούμε είναι να μάθουμε να λέμε όχι σε πράγματα που μας αγχώνουν και μας διαταράσσουν την ισορροπία στη ζωή μας.

Αυτά είναι κάποια από τα μυστικά που μοιραζόμαστε μαζί σας για να ζείτε μια ζωή με ισορροπία ζηλευτή.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !