Κοτοσαλάτα με δροσερό μαρούλι άισπεργκ

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια σαλάτα πλούσια και χορταστική ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Το αισπεργκ ή iceberg είναι είδος μαρουλιού με ελάχιστες θερμίδες. Αν είστε σε αυστηρή δίαιτα μπορείτε να αντικαταστήσετε το dressing με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα και ρίγανη. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη

Κοτοσαλάτα με μαρούλι iceberg

Από την Έφη Μαρκοζάνες, ευρηματική μαγείρισσα 

Υλικά

1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου, φιλέτο ψημένο και κομμένο σε 3 λωρίδες και κύβους

1 αισμπεργκ, φρεσκοκομμένο

3 κ.σ. κρουτόν

80 γρ. φλοίδες κεφαλογραβιέρας ή παρμεζάνας Parmigiano Reggiano

Για το σερβίρισμα

Ολόκληρο εξωτερικό φύλλο του αίσμπεργκ

Για το Dressing

1 κ.γ σκόνη σκόρδου

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon, απαλή

1 κ.σ. Worcestershire sauce, έτοιμη

3 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s, ελαφριά

2 κ.σ. παρμεζάνα Parmigiano Reggiano ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 πρέζες αλάτι

1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα φτιάχνουμε το dressing.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και την worcestershire sauce, το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε την μαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα. Δοκιμάζουμε αν μας αρέσει και το dressing  είναι έτοιμo.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αισμπεργκ, τα κρουτόν και τους κύβους κοτόπουλου και ρίχνουμε λίγο λίγο όση σάλτσα θέλουμε και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο πιάτο και βάζουμε σαν βάση το ολόκληρο φύλλο του αισμπεργκ και το γεμίζουμε με τη σαλάτα.

Προσθέτουμε τις 3 λωρίδες κοτόπουλου και τις φλοίδες παρμεζάνας και την προσφέρουμε, αν θέλουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μικρά μυστικά

Αν περισσέψει dressing το βάζουμε σε μπολάκι που κλείνει αεροστεγώς και  μπορεί να διατηρηθεί 2 ημέρες στο ψυγείο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !