Μια σαλάτα πλούσια και χορταστική ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Το αισπεργκ ή iceberg είναι είδος μαρουλιού με ελάχιστες θερμίδες. Αν είστε σε αυστηρή δίαιτα μπορείτε να αντικαταστήσετε το dressing με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα και ρίγανη. Η επιλογή δική σας.
Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη
Κοτοσαλάτα με μαρούλι iceberg
Από την Έφη Μαρκοζάνες, ευρηματική μαγείρισσα
Υλικά
1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου, φιλέτο ψημένο και κομμένο σε 3 λωρίδες και κύβους
1 αισμπεργκ, φρεσκοκομμένο
3 κ.σ. κρουτόν
80 γρ. φλοίδες κεφαλογραβιέρας ή παρμεζάνας Parmigiano Reggiano
Για το σερβίρισμα
Ολόκληρο εξωτερικό φύλλο του αίσμπεργκ
Για το Dressing
1 κ.γ σκόνη σκόρδου
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon, απαλή
1 κ.σ. Worcestershire sauce, έτοιμη
3 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s, ελαφριά
2 κ.σ. παρμεζάνα Parmigiano Reggiano ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Πρώτα φτιάχνουμε το dressing.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και την worcestershire sauce, το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε την μαγιονέζα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα. Δοκιμάζουμε αν μας αρέσει και το dressing είναι έτοιμo.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αισμπεργκ, τα κρουτόν και τους κύβους κοτόπουλου και ρίχνουμε λίγο λίγο όση σάλτσα θέλουμε και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο πιάτο και βάζουμε σαν βάση το ολόκληρο φύλλο του αισμπεργκ και το γεμίζουμε με τη σαλάτα.
Προσθέτουμε τις 3 λωρίδες κοτόπουλου και τις φλοίδες παρμεζάνας και την προσφέρουμε, αν θέλουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μικρά μυστικά
Αν περισσέψει dressing το βάζουμε σε μπολάκι που κλείνει αεροστεγώς και μπορεί να διατηρηθεί 2 ημέρες στο ψυγείο.