Κότσι από αρνί με κριθαράκι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα νόστιμο και χορταστικό comfort food. Διαχρονικά ήταν το κυριακάτικο ή γιορτινό φαγητό της Αθήνας… αλλά και της Ρούμελης.

Με τη συνταγή της Νάντιας, το κότσι είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Το μυστικό εκτός από την εξαιρετική ποιότητα των υλικών είναι ότι σιγοψήνεται οπότε μελώνει το κρέας με το κριθαράκι.

Χρόνος προετοιμασία 12 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 2 ώρες / Πολύ εύκολο

Κότσι από αρνί με κριθαράκι

Από την Νάντια Μπλίκα, εστιατόριο, Kouzina Loi, Ναύπακτος

Υλικά για 4 άτομα 

4 Αρνίσια κότσια

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα σε μικρά καρέ

1 πράσο, ψιλοκομμένο σε μικρά καρέ

2 καρότα, ψιλοκομμένο σε μικρά καρέ

2 κλωνάρια σέλερυ, ψιλοκομμένα

400ml κόκκινο κρασί

2 κ.σ. πελτέ

2 ξυλάκια κανέλα Κεϋλάνης

4 κόκκους μπαχάρι

2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών

500 γρ. κριθαράκι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο  Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Αλατίζουμε το κρέας καλά.

Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά «θωρακίζουμε» (σοτάρουμε) το κρέας γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Βάζουμε το κρέας σε ταψί.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση 1-2 λεπτά για να αναδυθούν τα αρώματα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το ζωμό στο ταψί με το αρνί μαζί με τα σοταρισμένα λαχανικά και τα μπαχαρικά.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 2 ώρες.

Μετά την πρώτη ώρα γυρίζουμε τα κότσια και από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.

Τα τελευταία 20 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ψήνουμε μέχρι να απορροφήσει σχεδόν τα υγρά του και ανακατεύομε ανά διαστήματα.

Αφήνουμε το φαγητό να «σταθεί» για 6-7 λεπτά και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !