Λεμονάδα με μέλι θυμαρίσιο και μαστίχα Χίου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα αρχοντικό Γανυμήδης στο Γαλαξίδι είναι γνωστό για την κρέμα λεμονιού και τη σπιτική λεμονάδα του.

Το πανέμορφο Γαλαξίδι έχει άρωμα λεμονιού αλλά και θυμαριού. Οι μέλισσες ξετρελαίνονται και το μέλι τους είναι τόσο γνωστό. Έτσι η Χρυσούλα μας υποδέχεται στο ξενοδοχείο της με δροσερό χυμό λεμονιού με μέλι θυμαρίσιο…

Η απόλυτη αρμονία.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

Λεμονάδα με μέλι θυμαρίσιο και μαστίχα Χίου

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, Ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Υλικά για μια μεγάλη καράφα

500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

520 γρ, μέλι θυμαρίσιο

1 λίτρο νερό

1 λεμόνι ολόκληρο

1 κ.γ. μαστίχα Χίου, σε σκόνη

Για το σερβίρισμα

Φρέσκο δυόσμο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά ένα λεμόνι και με κοφτερό μαχαίρι το ξεφλουδίζουμε, μόνον το κίτρινο μέρος.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να πάρει μια βράση ελαφριά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις φλούδες του λεμονιού.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το σιρόπι μελιού.

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στο σιρόπι μελιού και ανακατεύουμε καλά.

Αφαιρούμε τις φλούδες του λεμονιού.

Ρίχνουμε τη μαστίχα Χίου και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βάζουμε τη λεμονάδα σε μπουκάλι και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Η αναλογία λεμονάδας και νερού παγωμένου είναι 1:1

Σερβίρουμε με παγάκια και ανακατεύουμε καλά.

Αν θέλουμε για ακόμα μεγαλύτερο άρωμα σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο.

Mικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαστίχα Χίου με τζίντζερ ή ακόμα ή να διακοσμήσουμε με φρέσκη μέντα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !