Λεμονάδα με μέλι θυμαρίσιο και μαστίχα Χίου

Tips

Τα αρχοντικό Γανυμήδης στο Γαλαξίδι είναι γνωστό για την κρέμα λεμονιού και τη σπιτική λεμονάδα του.

Το πανέμορφο Γαλαξίδι έχει άρωμα λεμονιού αλλά και θυμαριού. Οι μέλισσες ξετρελαίνονται και το μέλι τους είναι τόσο γνωστό. Έτσι η Χρυσούλα μας υποδέχεται στο ξενοδοχείο της με δροσερό χυμό λεμονιού με μέλι θυμαρίσιο…

Η απόλυτη αρμονία.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

Λεμονάδα με μέλι θυμαρίσιο και μαστίχα Χίου

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, Ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Υλικά για μια μεγάλη καράφα

500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

520 γρ, μέλι θυμαρίσιο

1 λίτρο νερό

1 λεμόνι ολόκληρο

1 κ.γ. μαστίχα Χίου, σε σκόνη

Για το σερβίρισμα

Φρέσκο δυόσμο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά ένα λεμόνι και με κοφτερό μαχαίρι το ξεφλουδίζουμε, μόνον το κίτρινο μέρος.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να πάρει μια βράση ελαφριά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις φλούδες του λεμονιού.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το σιρόπι μελιού.

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στο σιρόπι μελιού και ανακατεύουμε καλά.

Αφαιρούμε τις φλούδες του λεμονιού.

Ρίχνουμε τη μαστίχα Χίου και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βάζουμε τη λεμονάδα σε μπουκάλι και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Η αναλογία λεμονάδας και νερού παγωμένου είναι 1:1

Σερβίρουμε με παγάκια και ανακατεύουμε καλά.

Αν θέλουμε για ακόμα μεγαλύτερο άρωμα σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο.

Mικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαστίχα Χίου με τζίντζερ ή ακόμα ή να διακοσμήσουμε με φρέσκη μέντα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !