Kρέμα σοκολάτα σεράνο

Τα μυστικά των Chef

Μια βελούδινη κρέμα σοκολάτας που αρέσει πολύ και ξυπνά νοσταλγικές αναμνήσεις. Μια κρέμα που σερβίρεται σε ποτήρι ή τη χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τούρτα απίθανη. Αρκεί να βάλουμε το παντεσπάνι και έτοιμη…

Εμείς την διακοσμήσαμε με βατόμουρα και αμυγδαλάκια καραμελωμένα. Ποίημα…

 Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Χρόνος ψύξης 2 ώρες / Μέτριας δυσκολίας

 Kρέμα σοκολάτα σεράνο

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, «Το μαγαζί του χωριού» Διχώρι  

 

Υλικά για 4 άτομα

150 γρ. κρέμα γάλακτος

300 γρ. κουβερτούρα 55-65% κακάο

4 ασπράδια

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

250γρ. αμύγδαλα

120γρ. άχνη ζάχαρη

40 ml νερό εμφιαλωμένο

1 κ.γ βούτυρο γάλακτος

Για το φινίρισμα

150 γρ. κρέμα γάλακτος

½ κ.γ ζάχαρη άχνη

4 βατόμουρα

Αμύγδαλα καραμελωμένα

Τρόπος παρασκευής

Ζεσταίνουμε τα 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα.

Σε μπεν μαρί βάζουμε τα κομμάτια κουβερτούρα και αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας με την μαρίζ.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια γκανάς σοκολάτας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και χτυπάμε με το σύρμα δυνατά μέχρι να έχουμε μια πλούσια μαρέγκα.

Ρίχνουμε τη σοκολάτα στη μαρέγκα και ανακατεύουμε με την μαρίζ σιγά σιγά μέχρι να αφρατέψει.

Στη συνέχεια χτυπάμε τα 500 γρ. υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στον κάδο με το σύρμα προσθέτοντας και την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.

Μεταφέρουμε τη σαντιγί στο μπολ με τη μους και ανακατεύουμε απαλά για να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν.

Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο τα ανακατεύουμε και τα κατεβάζουμε.

Τα απλώνουμε σε ένα χαρτί αντικολλητικό μέχρι να κρυώσουν.

Τότε τα κόβουμε κομματάκια με τα χέρια μας και τα βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια. Κρατάμε μια κουταλιά αμύγδαλα για το πασπάλισμα

Στη βελούδινη σοκολατένια κρέμα προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε την κρέμα σε ποτήρια καλύπτουμε την επιφάνειά τους και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν για 2 ώρες περίπου.

Βγάζουμε από το ψυγείο.

Χτυπάμε τα 150 γρ. κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνουν σαντιγί και την βάζουμε στο κορνέ.

Διακοσμούμε το κάθε ποτήρι με λίγο σαντιγί, βατόμουρο, καραμελωμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !