Κροκέτες πατάτας με γραβιέρα Νάξου

Τα μυστικά των Chef

Λαχταριστές και νόστιμες, αφού στην καρδιά τους κρύβουν, την πλούσια και βουτυράτη γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ. Επίσης το κασέρι και η μοτσαρέλα δένουν αρμονικά με τις πατατοκροκέτες, όπως και τα λουκανικάκια. Το τσάτνευ πιπεριάς ή μια μαρμελάδα ντομάτας ταιριάζει γευστικά. Οι κροκέτες αρέσουν πολύ και σαν μεζές για ούζο ή τσίπουρο.

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Ψυγείο 30 λεπτά /Εύκολη

Κροκέτες πατάτας με γραβιέρα Νάξου

Υλικά για 2 άτομα

200γρ. πατάτες μέτριες, χωρίς τη φλούδα

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

200 γρ. γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, κομμένη σε κύβους

Λίγο αλάτι

 Για το πανάρισμα

20 ml γάλα φρέσκο

1 αυγό χτυπημένο

50 γρ. αλεύρι

30 γρ. πάνκο

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τις πατάτες στον ατμό, σε σκεπασμένη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Λιώνουμε τις πατάτες, όπως είναι ζεστές στο μύλο του πουρέ και τις βάζουμε σε μπολ.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, από κάτω προς τα πάνω.

Ξεχωρίζουμε με το κουτάλι περίπου 25 γρ. πουρέ πατάτας.

Σε κάθε κουταλιά πατάτας, βάζουμε ένα κύβο τυριού και τον καλύπτουμε με την λιωμένη πατάτα, δημιουργώντας ένα μπαλάκι.

Βάζουμε τις κροκέτες σε ένα ταψί σκεπασμένες, στο ψυγείο για 30 λεπτά, τουλάχιστον.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, σε άλλο μπολ το αυγό χτυπημένο και σε διπλανό το αλεύρι.

Παίρνουμε κάθε κροκέτα από το ταψί και την περνάμε πρώτα από το γάλα, μετά από το αυγό, το αλεύρι και τέλος από το πάνκο.

Τηγανίζουμε με ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τις κροκέτες με λαβίδα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Αραδιάζουμε τις κροκέτες σε πιατέλα, που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το λάδι και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !