Κροκέτες πατάτας με γραβιέρα Νάξου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Λαχταριστές και νόστιμες, αφού στην καρδιά τους κρύβουν, την πλούσια και βουτυράτη γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ. Επίσης το κασέρι και η μοτσαρέλα δένουν αρμονικά με τις πατατοκροκέτες, όπως και τα λουκανικάκια. Το τσάτνευ πιπεριάς ή μια μαρμελάδα ντομάτας ταιριάζει γευστικά. Οι κροκέτες αρέσουν πολύ και σαν μεζές για ούζο ή τσίπουρο.

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Ψυγείο 30 λεπτά /Εύκολη

Κροκέτες πατάτας με γραβιέρα Νάξου

Υλικά για 2 άτομα

200γρ. πατάτες μέτριες, χωρίς τη φλούδα

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

200 γρ. γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, κομμένη σε κύβους

Λίγο αλάτι

 Για το πανάρισμα

20 ml γάλα φρέσκο

1 αυγό χτυπημένο

50 γρ. αλεύρι

30 γρ. πάνκο

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τις πατάτες στον ατμό, σε σκεπασμένη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Λιώνουμε τις πατάτες, όπως είναι ζεστές στο μύλο του πουρέ και τις βάζουμε σε μπολ.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, από κάτω προς τα πάνω.

Ξεχωρίζουμε με το κουτάλι περίπου 25 γρ. πουρέ πατάτας.

Σε κάθε κουταλιά πατάτας, βάζουμε ένα κύβο τυριού και τον καλύπτουμε με την λιωμένη πατάτα, δημιουργώντας ένα μπαλάκι.

Βάζουμε τις κροκέτες σε ένα ταψί σκεπασμένες, στο ψυγείο για 30 λεπτά, τουλάχιστον.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, σε άλλο μπολ το αυγό χτυπημένο και σε διπλανό το αλεύρι.

Παίρνουμε κάθε κροκέτα από το ταψί και την περνάμε πρώτα από το γάλα, μετά από το αυγό, το αλεύρι και τέλος από το πάνκο.

Τηγανίζουμε με ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τις κροκέτες με λαβίδα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Αραδιάζουμε τις κροκέτες σε πιατέλα, που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το λάδι και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !