Αβοκάντο, μια αληθινή υπερτροφή

Τα μυστικά των Chef

Ένα φρούτο τόσο ξεχωριστό, που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας. Τα 3/4 του φρούτου είναι νερό και το υπόλοιπο λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, υδατανθράκες και πρωτεϊνες.

Το αβοκάντο πλημμυρίζει από βιταμίνες Α, C, Ε, Β (Β1, Β2 και Β6). Συνολικά υπολογίζεται ότι το αβοκάντο προσφέρει σχεδόν 20 βιταμίνες και μέταλλα, σε κάθε μερίδα, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, της λουτεΐνης, του μαγνησίου και του φολικού οξέος.

Το αβοκάντο είναι το μοναδικό φρούτο, που περιέχει πρωτεΐνη άμεσα βιοδιαθέσιμη για αξιοποίηση από τον οργανισμό μας

Βοηθά στην ενδυνάμωση του οργανισμού και θωρακίζει το ανοσοποιητικό. Επίσης χαρίζει  αντιγηραντικές, ιαματικές και ενυδατικές ιδιότητες στον οργανισμό και ιδιαίτερα στο δέρμα και τα μαλλιά.

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερίνης.

Η περιεκτικότητά του σε κάλιο, φολικό οξύ, συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και ενισχύει την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου, ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου.

Επίσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που δημιουργούν κορεσμό, οπότε ενδείκνυται για τους ανθρώπους που κάνουν μια υγιεινή διατροφή απώλειας βάρους.

Ακόμα προλαμβάνει τη φθορά του αμφιβληστροειδούς των ματιών.

Χαρίζει λάμψη και σύσφιξη στην επιδερμίδα λόγω του φυσικού κολλαγόνου που περιέχει.

Πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε έξυπνα στη διατροφή
  • Στις σαλάτες και στην ομελέτα ή στα scrambled αυγά
  • Στα smoothies και στις σάλτσες
  • Σαν dip απολαμβάνοντας τα νάτσος
  • Στο ριζότο και τις φρουτοσαλάτες
  • Βγάζοντας το κουκούτσι γεμίζουμε το κενό με τυρί και λαχανικά ή με αυγό για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια
  • Σαν mousse με μέλι και ταχίνι ή για αλμυρή έκδοση με ανθό αλατιού και λεμόνι
  • Σαν άλειμμα στο σάντουιτς για πρωινό υγείας…
Πως διατηρείται το αβοκάντο
  • Το αβοκάντο όταν κοπεί αρχίζει να αποκτά μαύρα στίγματα μετά από λίγο, όπως το μήλο. Για να το προλάβουμε το περνάμε με λεμόνι.
  • Αν περισσέψει κάποιο κομμάτι το διατηρούμε στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη, αφού πρώτο το περάσουμε με λεμόνι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !