Brownies λεμονιού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα αρωματικό γλυκάκι, μια νότα δροσιάς καλωσορίζοντας την άνοιξη. Είναι τόσο νόστιμο και γίνεται πολύ εύκολα. Αν δεν σας αρέσει το λεμόνι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με πορτοκάλι. Είναι μια πρωτότυπη εκδοχή brownies, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, με σοκολάτα. Για εκείνους που νηστεύουν, το βούτυρο μπορεί να αντικατασταθεί με ελαιόλαδο.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά / Εύκολη

Brownies λεμονιού

Υλικά για 16 κομμάτια

¾ φλιτζανιού αλεύρι ή αλεύρι ολικής άλεσης, κοσκινισμένο

2/3 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική

¼ φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, μαλακό

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη

½ κ.γ. αλάτι

3 μεγάλα αυγά

2 κ.σ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστημμένο

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

 Για το γλάσο  

1/3 φλιτζανιού άχνη ζάχαρη με 1 βανιλίνη

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC βαθμούς.

Καλύπτουμε ένα ταψί τετράγωνο των 20 cm, αντικολλητικό χαρτί ή το περνάμε με ελάχιστο βούτυρο.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού και μία κουταλιά ξύσμα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να είναι μαλακό.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και με την μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20-22 λεπτά.

Βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαιράκι και αν βγει καθαρό το γλυκό μας είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμη.

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Στο μεταξύ ρίχνουμε σε μικρό μπολ την άχνη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Μόλις το brownies κρυώσει εντελώς, το περιχύνουμε με το γλάσο και φέτες λεμονιού.

Μικρά μυστικά

Μπορείτε να ετοιμάσετε το brownies τη προηγούμενη μέρα και το περιλούζετε με γλάσο, πριν το σερβίρισμα ρίχνετε το γλάσο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !