Brownies λεμονιού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα αρωματικό γλυκάκι, μια νότα δροσιάς καλωσορίζοντας την άνοιξη. Είναι τόσο νόστιμο και γίνεται πολύ εύκολα. Αν δεν σας αρέσει το λεμόνι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με πορτοκάλι. Είναι μια πρωτότυπη εκδοχή brownies, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, με σοκολάτα. Για εκείνους που νηστεύουν, το βούτυρο μπορεί να αντικατασταθεί με ελαιόλαδο.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά / Εύκολη

Brownies λεμονιού

Υλικά για 16 κομμάτια

¾ φλιτζανιού αλεύρι ή αλεύρι ολικής άλεσης, κοσκινισμένο

2/3 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική

¼ φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, μαλακό

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη

½ κ.γ. αλάτι

3 μεγάλα αυγά

2 κ.σ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστημμένο

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

 Για το γλάσο  

1/3 φλιτζανιού άχνη ζάχαρη με 1 βανιλίνη

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC βαθμούς.

Καλύπτουμε ένα ταψί τετράγωνο των 20 cm, αντικολλητικό χαρτί ή το περνάμε με ελάχιστο βούτυρο.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού και μία κουταλιά ξύσμα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να είναι μαλακό.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και με την μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20-22 λεπτά.

Βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαιράκι και αν βγει καθαρό το γλυκό μας είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμη.

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Στο μεταξύ ρίχνουμε σε μικρό μπολ την άχνη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Μόλις το brownies κρυώσει εντελώς, το περιχύνουμε με το γλάσο και φέτες λεμονιού.

Μικρά μυστικά

Μπορείτε να ετοιμάσετε το brownies τη προηγούμενη μέρα και το περιλούζετε με γλάσο, πριν το σερβίρισμα ρίχνετε το γλάσο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !