Brownies λεμονιού

Τα μυστικά των Chef

Ένα αρωματικό γλυκάκι, μια νότα δροσιάς καλωσορίζοντας την άνοιξη. Είναι τόσο νόστιμο και γίνεται πολύ εύκολα. Αν δεν σας αρέσει το λεμόνι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με πορτοκάλι. Είναι μια πρωτότυπη εκδοχή brownies, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, με σοκολάτα. Για εκείνους που νηστεύουν, το βούτυρο μπορεί να αντικατασταθεί με ελαιόλαδο.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά / Εύκολη

Brownies λεμονιού

Υλικά για 16 κομμάτια

¾ φλιτζανιού αλεύρι ή αλεύρι ολικής άλεσης, κοσκινισμένο

2/3 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική

¼ φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, μαλακό

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη

½ κ.γ. αλάτι

3 μεγάλα αυγά

2 κ.σ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστημμένο

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

 Για το γλάσο  

1/3 φλιτζανιού άχνη ζάχαρη με 1 βανιλίνη

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC βαθμούς.

Καλύπτουμε ένα ταψί τετράγωνο των 20 cm, αντικολλητικό χαρτί ή το περνάμε με ελάχιστο βούτυρο.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού και μία κουταλιά ξύσμα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να είναι μαλακό.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και με την μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20-22 λεπτά.

Βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαιράκι και αν βγει καθαρό το γλυκό μας είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμη.

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Στο μεταξύ ρίχνουμε σε μικρό μπολ την άχνη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Μόλις το brownies κρυώσει εντελώς, το περιχύνουμε με το γλάσο και φέτες λεμονιού.

Μικρά μυστικά

Μπορείτε να ετοιμάσετε το brownies τη προηγούμενη μέρα και το περιλούζετε με γλάσο, πριν το σερβίρισμα ρίχνετε το γλάσο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !