Χούμους με ταχίνι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία υπερτροφή, με άρωμα Ανατολής. Ότι καλύτερο για τη νηστεία της Σαρακοστής και όχι μόνον. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, και ψευδάργυρο καθώς και βιταμίνη Β και Κ. Τα ταχίνι είναι πλούσιο σε αμινοξέα και πρωτείνες και το ρόδι περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες C και Κ.

Με δυο λέξεις κάθε κουταλιά μας κάνει πιο δυνατούς και η νοστιμιά ξεχειλίζει …

Το χούμους σερβίρεται με πιτάκια καλοψημένα, παξιμάδια, κρακεράκια ή νάτσος …

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Εύκολη

Χούμους με ταχίνι  

Υλικά για 1 μπολ

265 γρ. ρεβίθια, βρασμένα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. νερό

1 κ.σ. ταχίνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το φινίρισμα

Μισό ρόδι, μόνον τους σπόρους

5-6 ρεβίθια, ολόκληρα

Τρόπος παρασκευής 

Βάζουμε τα ρεβίθια σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.

Σε κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα ρεβίθια και βράζουμε για 8 λεπτά, ώστε να γίνουν τρυφερά.

Κρατάμε 3 κουταλιές από το νερό που βράζουν.

Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε στο μπλέντερ με τις τρεις κουταλιές νερό, που κρατήσαμε.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το νερό, το ταχίνι, αλάτι και πιπέρια και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.

Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με το ρόδι και ολόκληρα ρεβίθια.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !