Χούμους με ταχίνι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία υπερτροφή, με άρωμα Ανατολής. Ότι καλύτερο για τη νηστεία της Σαρακοστής και όχι μόνον. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, και ψευδάργυρο καθώς και βιταμίνη Β και Κ. Τα ταχίνι είναι πλούσιο σε αμινοξέα και πρωτείνες και το ρόδι περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες C και Κ.

Με δυο λέξεις κάθε κουταλιά μας κάνει πιο δυνατούς και η νοστιμιά ξεχειλίζει …

Το χούμους σερβίρεται με πιτάκια καλοψημένα, παξιμάδια, κρακεράκια ή νάτσος …

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Εύκολη

Χούμους με ταχίνι  

Υλικά για 1 μπολ

265 γρ. ρεβίθια, βρασμένα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. νερό

1 κ.σ. ταχίνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το φινίρισμα

Μισό ρόδι, μόνον τους σπόρους

5-6 ρεβίθια, ολόκληρα

Τρόπος παρασκευής 

Βάζουμε τα ρεβίθια σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.

Σε κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα ρεβίθια και βράζουμε για 8 λεπτά, ώστε να γίνουν τρυφερά.

Κρατάμε 3 κουταλιές από το νερό που βράζουν.

Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε στο μπλέντερ με τις τρεις κουταλιές νερό, που κρατήσαμε.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το νερό, το ταχίνι, αλάτι και πιπέρια και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.

Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με το ρόδι και ολόκληρα ρεβίθια.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !