Χούμους με ταχίνι

Τα μυστικά των Chef

Μια γευστική δημιουργία υπερτροφή, με άρωμα Ανατολής. Ότι καλύτερο για τη νηστεία της Σαρακοστής και όχι μόνον. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, και ψευδάργυρο καθώς και βιταμίνη Β και Κ. Τα ταχίνι είναι πλούσιο σε αμινοξέα και πρωτείνες και το ρόδι περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες C και Κ.

Με δυο λέξεις κάθε κουταλιά μας κάνει πιο δυνατούς και η νοστιμιά ξεχειλίζει …

Το χούμους σερβίρεται με πιτάκια καλοψημένα, παξιμάδια, κρακεράκια ή νάτσος …

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Εύκολη

Χούμους με ταχίνι  

Υλικά για 1 μπολ

265 γρ. ρεβίθια, βρασμένα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. νερό

1 κ.σ. ταχίνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το φινίρισμα

Μισό ρόδι, μόνον τους σπόρους

5-6 ρεβίθια, ολόκληρα

Τρόπος παρασκευής 

Βάζουμε τα ρεβίθια σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.

Σε κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα ρεβίθια και βράζουμε για 8 λεπτά, ώστε να γίνουν τρυφερά.

Κρατάμε 3 κουταλιές από το νερό που βράζουν.

Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε στο μπλέντερ με τις τρεις κουταλιές νερό, που κρατήσαμε.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το νερό, το ταχίνι, αλάτι και πιπέρια και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.

Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με το ρόδι και ολόκληρα ρεβίθια.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !