Ψητή πατάτα με καπνιστό σολομό και κρέμα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα απίθανο ορεκτικό, πολύ νόστιμο, πρωτότυπο και γίνεται πανεύκολα. Στις φιλικές συνάξεις, όταν ανάβουμε φωτιά για να κάνουμε barbeque, πάντα αρέσει να τυλίγουμε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στη χόβολη. Μπορούμε να τις κάνουμε και στο φούρνο είναι το ίδιο νόστιμες και ο σολομός, με την κρέμα γάλακτος στην καυτή πατάτα είναι όνειρο…

Ψητή πατάτα με καπνιστό σολομό και κρέμα

Yλικά για 4 άτομα

4 μεγάλες πατάτες

4 φέτες καπνιστό σολομό, λεπτοκομμένες

200 ml κρέμα γάλακτος, ελαφριά

Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

4 κλαράκια φρέσκο άνηθο, λεπτοκομμένο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Ποικιλία φρεσκοτριμμένων πιπεριών

Αλάτι θαλασσινό

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε προσεκτικά τις πατάτες και τις τρυπάμε με το πιρούνι, σε διάφορα σημεία.

Με βούρτσα περνάμε τις πατάτες με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε εξωτερικά.

Σε ταψί στρώνουμε μεμβράνη σιλικόνης και αραδιάζουμε τις πατάτες.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα. Στη μισή ώρα, τις γυρίζουμε με λαβίδα, για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

Μόλις ψηθούν οι πατάτες, τις κόβουμε κάθετα χωρίς να τις διαχωρίσουμε σε δύο μέρη.

Με ένα κουτάλι της σούπας, βάζουμε στη μέση ακριβώς την κρέμα γάλακτος, από πάνω τις φέτες σολομού, το ξύσμα, τον άνηθο.

Αν θέλουμε βάζουμε και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με το πιπέρι.

Προηγούμενο άρθροBινεγκρέτ φέτας με λεμόνι
Επόμενο άρθροΧούμους με ταχίνι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !