Ψητή πατάτα με καπνιστό σολομό και κρέμα

Τα μυστικά των Chef

Ένα απίθανο ορεκτικό, πολύ νόστιμο, πρωτότυπο και γίνεται πανεύκολα. Στις φιλικές συνάξεις, όταν ανάβουμε φωτιά για να κάνουμε barbeque, πάντα αρέσει να τυλίγουμε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στη χόβολη. Μπορούμε να τις κάνουμε και στο φούρνο είναι το ίδιο νόστιμες και ο σολομός, με την κρέμα γάλακτος στην καυτή πατάτα είναι όνειρο…

Ψητή πατάτα με καπνιστό σολομό και κρέμα

Yλικά για 4 άτομα

4 μεγάλες πατάτες

4 φέτες καπνιστό σολομό, λεπτοκομμένες

200 ml κρέμα γάλακτος, ελαφριά

Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

4 κλαράκια φρέσκο άνηθο, λεπτοκομμένο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Ποικιλία φρεσκοτριμμένων πιπεριών

Αλάτι θαλασσινό

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε προσεκτικά τις πατάτες και τις τρυπάμε με το πιρούνι, σε διάφορα σημεία.

Με βούρτσα περνάμε τις πατάτες με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε εξωτερικά.

Σε ταψί στρώνουμε μεμβράνη σιλικόνης και αραδιάζουμε τις πατάτες.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα. Στη μισή ώρα, τις γυρίζουμε με λαβίδα, για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

Μόλις ψηθούν οι πατάτες, τις κόβουμε κάθετα χωρίς να τις διαχωρίσουμε σε δύο μέρη.

Με ένα κουτάλι της σούπας, βάζουμε στη μέση ακριβώς την κρέμα γάλακτος, από πάνω τις φέτες σολομού, το ξύσμα, τον άνηθο.

Αν θέλουμε βάζουμε και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με το πιπέρι.

Προηγούμενο άρθροBινεγκρέτ φέτας με λεμόνι
Επόμενο άρθροΧούμους με ταχίνι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !