Ψητή πατάτα με καπνιστό σολομό και κρέμα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα απίθανο ορεκτικό, πολύ νόστιμο, πρωτότυπο και γίνεται πανεύκολα. Στις φιλικές συνάξεις, όταν ανάβουμε φωτιά για να κάνουμε barbeque, πάντα αρέσει να τυλίγουμε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στη χόβολη. Μπορούμε να τις κάνουμε και στο φούρνο είναι το ίδιο νόστιμες και ο σολομός, με την κρέμα γάλακτος στην καυτή πατάτα είναι όνειρο…

Ψητή πατάτα με καπνιστό σολομό και κρέμα

Yλικά για 4 άτομα

4 μεγάλες πατάτες

4 φέτες καπνιστό σολομό, λεπτοκομμένες

200 ml κρέμα γάλακτος, ελαφριά

Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

4 κλαράκια φρέσκο άνηθο, λεπτοκομμένο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Ποικιλία φρεσκοτριμμένων πιπεριών

Αλάτι θαλασσινό

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε προσεκτικά τις πατάτες και τις τρυπάμε με το πιρούνι, σε διάφορα σημεία.

Με βούρτσα περνάμε τις πατάτες με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε εξωτερικά.

Σε ταψί στρώνουμε μεμβράνη σιλικόνης και αραδιάζουμε τις πατάτες.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα. Στη μισή ώρα, τις γυρίζουμε με λαβίδα, για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

Μόλις ψηθούν οι πατάτες, τις κόβουμε κάθετα χωρίς να τις διαχωρίσουμε σε δύο μέρη.

Με ένα κουτάλι της σούπας, βάζουμε στη μέση ακριβώς την κρέμα γάλακτος, από πάνω τις φέτες σολομού, το ξύσμα, τον άνηθο.

Αν θέλουμε βάζουμε και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με το πιπέρι.

Προηγούμενο άρθροBινεγκρέτ φέτας με λεμόνι
Επόμενο άρθροΧούμους με ταχίνι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !