Κροκετούλες πατάτας με τυρί και σουμάκ

Tips

Άρωμα Ανατολής έχουν οι νόστιμες κροκέτες πατάτας πασπαλισμένες με σουμάκ, το απίθανο μπαχαρικό με χρώμα βαθύ κόκκινο, που χαρίζει γεύση ιδιαίτερη.

Εμείς τις δοκιμάσαμε στην Ιορδανία από τον βραβευμένο chef Ramez Nimer, στο Αμμάν.

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Ψυγείο 30 λεπτά /Εύκολη

Κροκετούλες πατάτας με τυρί και σουμάκ

Από τον βραβευμένο Ramez Nimer, restaurant Sheen, Amman

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. πατάτες μέτριες, χωρίς τη φλούδα

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

400 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Λίγο αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σουμάκ, σε σκόνη

Τσίλι, αποξηραμένο και τριμμένο

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο ή μαϊντανό

 Για το πανάρισμα

40 ml γάλα φρέσκο

2 αυγά χτυπημένα

70 γρ. αλεύρι

50 γρ. πάνκο

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τις πατάτες στον ατμό, σε σκεπασμένη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Λιώνουμε τις πατάτες, όπως είναι ζεστές στο μύλο του πουρέ και τις βάζουμε σε μπολ.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, από κάτω προς τα πάνω.

Προσθέτουμε το τυρί, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σουμάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ξεχωρίζουμε με το κουτάλι περίπου 25 γρ. πουρέ πατάτας.

Πλάθουμε ένα μπαλάκι και το πασπαλίζουμε με τσίλι και τον μαϊντανό.

Βάζουμε τις κροκέτες σε ένα ταψί σκεπασμένες, στο ψυγείο για 30 λεπτά, τουλάχιστον.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, σε άλλο μπολ το αυγό χτυπημένο και σε διπλανό το αλεύρι.

Παίρνουμε κάθε κροκέτα από το ταψί και την περνάμε πρώτα από το γάλα, μετά από το αυγό, το αλεύρι και τέλος από το πάνκο.

Τηγανίζουμε με ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τις κροκέτες, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Αραδιάζουμε τις κροκέτες σε πιατέλα, που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το λάδι και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !