Κυνήγα τα όνειρά σου … και προχώρα

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

Οι πανελλήνιες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν και σε λίγο θα βγουν τα αποτελέσματα. Κάποιοι δεν θα μπορέσουν να περάσουν σε κάποιες πανεπιστημιακές σχολές και άλλοι ίσως περάσουν κάπου που δεν τους πολυενδιαφέρει.

Μην απογοητεύεστε και μην σταματήσετε για κανένα λόγο να κυνηγάτε τα όνειρά σας. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα πολύ σημαντικών ανθρώπων από όλο τον κόσμο, που κατόρθωσαν να διακριθούν ενώ είχαν εισπράξει απόρριψη.

Αυτοί οι άνθρωποι το μόνο που έκαναν, παρά τις φαινομενικά αντίξοες συνθήκες, ήταν να μην τα παρατήσουν και να ακολουθήσουν τα όνειρα τους, τα «θέλω» τους, ότι τους έδινε χαρά και γεννούσε πάθος για την επιστήμη τους ή την τέχνη τους.

Επειδή η χρονική στιγμή είναι επίκαιρη, σκέφθηκα να σου υπενθυμίσω κάποιους ανθρώπους φωτεινά παραδείγματα της ανθρωπότητας, για να σας ευαισθητοποιήσω περισσότερο να μην αφεθείς, να μην αφήσεις πίσω τα όνειρά σου.

O Aϊνστάιν άρχισε να μιλάει όταν ήταν 4 ετών.

Μετά στο σχολείο οι δάσκαλοι και οι γονείς του νόμιζαν ότι είχε ιατρικό πρόβλημα.

Αποβλήθηκε από το σχολείο και αργότερα απέτυχε στις εξετάσεις να μπει στο Swiss Polytechnic Institute στη Ζυρίχη.

Όμως κατόρθωσε να πετύχει και έγινε ένας από τους  διασημότερους φυσικούς όλων των εποχών, ιδιοφυία  με 151 συγγράμματα και 300 επιστημονικές δημοσιεύσεις και έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο με τη «Θεωρία της σχετικότητας»

Ο Ντίσνεϊ  απολύθηκε από εφημερίδα που εργαζόταν, γιατί “δεν είχε φαντασία ούτε καλές ιδέες.”

Αργότερα απολύθηκε από δύο ακόμα εταιρίες μέχρι να δημιουργήσει τη δική του εταιρία, που μεγαλούργησε και έγινε γνωστός σε όλο τον πλανήτη, διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους.

O Πάολο Κοέλιο πριν γίνει γνωστός ευρύτερα, έγραψε τον Αλχημιστή και πούλησε μόνον 800 αντίτυπα στην πρώτη του έκδοση και αποφάσισε ο εκδότης του να το αποσύρει.

Σήμερα αποτελεί το πέμπτο βιβλίο σε πωλήσεις όλων των εποχών με 65 εκατομμύρια αντίτυπα.

Οι δάσκαλοι του Μπετόβεν θεωρούσαν ότι είναι ανεπίδεκτος στο βιολί και ότι ποτέ δε θα μπορούσε να τα καταφέρει ως συνθέτης.

Μάλιστα τον προέτρεπαν να μην ασχοληθεί με τη μουσική και να ασχοληθεί με τα μαθηματικά.

Ο Βαγκ Γκογκ, ο διάσημος ζωγράφος,  πούλησε μόνο έναν πίνακα όσο ζούσε για 400 φράγκα…

Ποτέ δεν πτοήθηκε και ευτυχώς δεν σταμάτησε να ζωγραφίζει.

Στη ζωή του ολοκλήρωσε 900 έργα, που σήμερα αξίζουν εκατομμύρια.

Οι δάσκαλοι του Έντισον σχεδόν τον είχαν μηδενίσει στο σχολείο και έλεγαν στους γονείς του ότι «δεν είναι ικανός να μάθει οτιδήποτε».

Εκείνος συνέχισε απτόητος να πειραματίζεται και τελικά κατασκεύασε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα.

Ο Μαχάτμα Γκάντι από τους μεγαλύτερους πολιτικούς και στοχαστές φοβόταν να μιλήσει δημόσια και κατά τη διάρκεια του πρώτης του υπόθεσης, εγκατέλειψε την αίθουσα του δικαστηρίου.

Η επιμονή του τον οδήγησε να ξεπεράσει κάθε φόβο και έγινε ο μεγαλύτερος υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σπουδαίος ρήτορας.

Ο καθηγητής μουσικής του Έλβις Πρίσλεϊ στο γυμνάσιο τον έδιωξε από τη χορωδία του σχολείου, γιατί όπως είπε δεν μπορούσε να τραγουδίσει…

Εκείνος συνέχισε και έγινε από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές των ΗΠΑ και όχι μόνον.

Ο καθηγητής γυμναστικής στο σχολείο που πήγαινε ο Μάικλ Τζόρνταν τον απέρριψε από την επίσημη ομάδα μπάσκετ του σχολείου του.

Το μυθιστόρημα της Ρόουλινγκ «Χάρρυ Πόττερ» απορρίφθηκε από 12 εκδοτικούς οίκους πριν γίνει παγκόσμια επιτυχία.

Αυτά είναι μόνον κάποια από τα παραδείγματα.

Μην αφήνεις τον εαυτό σου να πιστέψει ότι η κρίση των άλλων είναι ορθή πάντα.

Αν σέβεσαι έστω και λίγο τον εαυτό σου, έχεις υποχρέωση να προστατέψεις, να υπερασπίσεις,  να τροφοδοτείς και να κυνηγήσεις τα όνειρα σου…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !