Ένα σάντουιτς που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Κάποιοι λένε ότι είναι το απόλυτο πρωινό σνακ των διακοπών.
Είναι νόστιμο πολύ αλλά πλημμυρίζει θερμίδες. Πρόκειται για ένα σνακ passé partout γιατί σερβίρεται κάθε στιγμή της ημέρας.
Χρόνος παρασκευής 8 λεπτά / Πολύ εύκολο
Κρουασάν με σολομό και τυρί κρέμα
Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου, γιατρό και απίθανη μαγείρισσα
Υλικά για 2 άτομα
2 κρουασάν βουτύρου, κομμένα στη μέση
200 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε φέτες
120 γρ. τυρί κρέμα, κατίκι Δομοκού ΠΟΠ ή Τσαλαφούτι ΠΟΠ
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
2 κ.σ. κάπαρη
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι ή λάιμ
2 κ.σ. σχοινόπρασο
Φύλλα ρόκας
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το σχοινόπρασο, την κάπαρη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε πάνω στις φέτες σολομού λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανοίγουμε το κρουασάν και το κόβουμε στη μέση, χωρίς όμως να το χωρίσουμε.
Απλώνουμε μια γενναία δόση κρέμας τυριού και επάνω βάζουμε το σολομό, τα κομμάτια κρεμμυδιού, λίγη κάπαρη και τα φύλλα ρόκας.
Αν θέλουμε απλώνουμε λίγο τυρί κρέμα και στην επάνω φέτα.
Σερβίρουμε με λίγη σαλάτα ολόγυρα από ρόκα.