Λαχταριστό ψωμί σε χρόνο dt

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα ψωμί που γίνεται τόσο εύκολα και δεν χρειάζεται ζύμωμα. Είναι τόσο νόστιμο και το σίγουρο είναι ότι όλοι θα το λατρέψουν. Άλλωστε το ζεστό σπιτικό ψωμί αρέσει σε όλους ειδικά στο τραπέζι της Κυριακής. Μπορούμε όμως να κάνουμε και πολύ νόστιμα σάντουιτς για τα παιδιά στο σχολείο. Διατηρείτε φρέσκο τουλάχιστον 3 ημέρες και μετά μπορούμε να το φρυγανίσουμε ή να φτιάξουμε κρουτόν.

Αυτό το ψωμί το φτιάχνουν στην Ιρλανδία και συνηθίζεται πολύ στη Βόρεια Ευρώπη.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Χρόνος ψησίματος  40 λεπτά / Εύκολο

Λαχταριστό ψωμί σε χρόνο dt

Υλικά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

150 ml φρέσκο γάλα

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

Μισό κ. γ. αλάτι

3 κ.γ. ξύδι

2 κ. γ. ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη σόδα το αλάτι και τη ζάχαρη και το ανακατεύουμε με τη μαρίζ.

Βάζουμε το γάλα σε ποτήρι και ρίχνουμε το ξύδι.

Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του γάλακτος στο κάδο και ανακατεύουμε με το γάντζο για λίγα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία σχετικά σφιχτή και ελαστική ζύμη.

Αλευρώνουμε καλά ή βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε τη ζύμη.

Πασπαλίζουμε με αλεύρι τα χέρια μας και κάνοντας μερικές κυκλικές κινήσεις δημιουργώντας μία μπάλα ζύμης.

Την πιέζουμε στο κέντρο και με το χερούλι της κουτάλας ή ένα μαχαίρι δημιουργούμε ένα βαθύ σταυρό.

Προσοχή αυτό γίνεται για θα βοηθήσει στο ομοιόμορφο ψήσιμο και φούσκωμα του ψωμιού.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-190ο C για 35 – 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα.

Bγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και το ακουμπάμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει καλά για 40 λεπτά και το κόβουμε σε φέτες.

Συνταγή : από τη Φωτεινή Γιαννοπούλου, περίφημη μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !