Λεμονάδα με καστανή ζάχαρη και τζίντζερ

Τα μυστικά των Chef

Μια δροσερή σπιτική λεμονάδα, με καστανή ζάχαρη που γίνεται εύκολα και θα σας ενθουσιάσει. Εκτός από τα λεμόνια χρησιμοποιούμε και μοσχολέμονο ή αλλιώς λάιμ και βέβαια τζίντζερ που δίνει αυτή την ωραία σπιρτάδα.

Η λεμονάδα διατηρείται στο ψυγείο και την απολαμβάνουμε όποτε θέλουμε.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος αναμονής 8 ώρες / Πολύ εύκολο

Λεμονάδα με καστανή ζάχαρη και τζίντζερ

Από τον Χρήστο Παπά, εστιατόριο Delicious, Αγία Παρασκευή  

Υλικά για 1 μεγάλο μπουκάλι

10 λεμόνια ζουμερά και μεγάλα

800 γρ. καστανή ζάχαρη

5 λάιμ

50 γρ. τζίντζερ, σε κομμάτια ή τριμμένο

200 ml νερό εμφιαλωμένο

Πάγος

Τρόπος Παρασκευής

Καθαρίζουμε τις φλούδες από τα λεμόνια και τις κρατάμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Στύβουμε τα λεμόνια και κρατάμε το χυμό αφού τον σουρώσουμε, για τυχόν κουκούτσια.

Στύβουμε και τα λάιμ και σουρώνουμε το χυμό τους.

Χτυπάμε τις φλούδες, με ένα γουδοχέρι για να μετριαστεί η οξύτητα.

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό, τις φλούδες, το χυμό λεμονιού, το χυμό λάιμ, το τζίντζερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για  5 λεπτά.

Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε τη λεμονάδα «να σταθεί» όλο το βράδυ σε σκεπασμένη κατσαρόλα, για να μην χάσει τα αρώματά της.

Το πρωί σουρώνουμε αν χρειαστεί και δύο φορές και βάζουμε τη λεμονάδα σε μεγάλο μπουκάλι, κλείνοντας το καπάκι.

Διατηρούμε τη λεμονάδα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Σερβίρουμε 80 ml λεμονάδας σε ποτήρι με πάγο και συμπληρώνουμε με ανθρακούχο παγωμένο νερό ή σόδα.

Ανακατεύουμε και διακοσμούμε το ποτήρι με μια φέτα λεμονιού ή λάιμ και δυόσμο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !