Λεμονάδα σπιτική

Τα μυστικά των Chef

Η εποχή ενδείκνυται για να φτιάξουμε τις καλύτερες σπιτικές λεμονάδες για να τις απολαμβάνουμε όλο το χρόνο… Με φρέσκα λεμόνια ζουμερά όλο άρωμα η λεμονάδα θα έχει τη δική σας πινελιά. Εσείς ρυθμίζετε πόσο γλυκιά τη θέλετε οπότε μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης. Το τριμμένο τζίντζερ, χαρίζει ένα τουίστ στη γεύση, όπως και το ροζ πιπέρι.

Αν θέλουμε διακοσμούμε με φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

 Λεμονάδα σπιτική

 Υλικά

4 νεροπότηρα φυσικό χυμό λεμονιού

4 νεροπότηρα ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή

2 ποτήρι νερό

1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο ή σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής

Σιγοβράζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας με την κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει καλά το σιρόπι

Στο δροσερό πια σιρόπι προσθέτουμε 2 ποτήρια κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά έως να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Τρίβουμε το τζίντζερ και το βάζουμε μέσα στη λεμονάδα.

Ανακινούμε ελαφρά και η λεμονάδα μας είναι έτοιμη.

Την «κλείνουμε» σε μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε σε ποτήρι του νερού βάζοντας 2-3 δάκτυλα λεμονάδα και το υπόλοιπο συμπληρώνουμε με εμφιαλωμένο νερό σε θερμοκρασία δωματίου ή ψυγείου

Συνταγή : Από τον Σύλλογο Γυναικών Μαρμαρίου

Μικρά μυστικά

Αντί για τζίντζερ μπορούμε να βάλουμε μια κουταλιά του γλυκού κόκκους από ροζ πιπέρι θα χαρίσει μια εξωτική πινελιά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !