Λεμονάδα σπιτική

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η εποχή ενδείκνυται για να φτιάξουμε τις καλύτερες σπιτικές λεμονάδες για να τις απολαμβάνουμε όλο το χρόνο… Με φρέσκα λεμόνια ζουμερά όλο άρωμα η λεμονάδα θα έχει τη δική σας πινελιά. Εσείς ρυθμίζετε πόσο γλυκιά τη θέλετε οπότε μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης. Το τριμμένο τζίντζερ, χαρίζει ένα τουίστ στη γεύση, όπως και το ροζ πιπέρι.

Αν θέλουμε διακοσμούμε με φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

 Λεμονάδα σπιτική

 Υλικά

4 νεροπότηρα φυσικό χυμό λεμονιού

4 νεροπότηρα ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή

2 ποτήρι νερό

1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο ή σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής

Σιγοβράζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας με την κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει καλά το σιρόπι

Στο δροσερό πια σιρόπι προσθέτουμε 2 ποτήρια κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά έως να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Τρίβουμε το τζίντζερ και το βάζουμε μέσα στη λεμονάδα.

Ανακινούμε ελαφρά και η λεμονάδα μας είναι έτοιμη.

Την «κλείνουμε» σε μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε σε ποτήρι του νερού βάζοντας 2-3 δάκτυλα λεμονάδα και το υπόλοιπο συμπληρώνουμε με εμφιαλωμένο νερό σε θερμοκρασία δωματίου ή ψυγείου

Συνταγή : Από τον Σύλλογο Γυναικών Μαρμαρίου

Μικρά μυστικά

Αντί για τζίντζερ μπορούμε να βάλουμε μια κουταλιά του γλυκού κόκκους από ροζ πιπέρι θα χαρίσει μια εξωτική πινελιά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς θα ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας;

Η καθημερινότητα και η ρουτίνα κουράζει μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε όμως να φέρουμε την ανατροπή χωρίς μεγάλο αγώνα… Το σίγουρο είναι ότι θα βάλετε...

Επιλέγουμε συμβατικά ή βιολογικά φρούτα και λαχανικά για μια detox θεραπεία του οργανισμού μας;

Οι θεραπείες detox γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Tα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι σύμμαχοί μας για να επανέρθουμε...

Ποια λάθη ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας και αραιώνουν;  

Οι αιτίες που ευθύνονται για την τριχόπτωση είναι πολλές … Μπορεί να  ευθύνονται οι ορμόνες μας, ο θυρεοειδής, η αναιμία, η εποχή, η ψυχολογία...

Mαρμελάδα σμέουρο με καστανή ζάχαρη

Τα σμέουρα είναι πολύ νόστιμα φρούτα του δάσους,  πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες. Πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με βιταμίνες ειδικά C και...

Ξηροδερμία… έχουμε τα μυστικά αντιμετώπισης 

Πολλές φορές το δέρμα μας αφυδατώνεται, γίνεται ξηρό και η  φαγούρα, κοκκινίλα και η απολέπιση είναι έντονες. Το χειμώνα γίνεται ακόμα πιο έντονη η...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !