Λεμονάκι μυρωδάτο … και πολύτιμο

Τα μυστικά των Chef

Οι λεμονανθοί είναι από τα πιο όμορφα και αρωματικά δενδρολούλουδα και θεωρούνται ανθοί της ευεξίας. Οι καρποί, που προέρχονται από αυτά τα πανέμορφα λουλούδια, είναι πολύτιμοι για τον οργανισμό μας. Τα λεμόνια έχουν το κίτρινο φωτεινό χρώμα, της δημιουργίας και της έμπνευσης. Το σημαντικό είναι ότι αποτελούν βόμβα βιταμινών C και Α με δράση αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη. Οι θερμίδες που δίνουν τα 100 γρ. είναι μόνον 30,7, αφού το λεμόνι αποτελείται κατά 89% από νερό.

Λεμονανθοί

Στη μαγειρική τα λεμόνια χαρίζουν πινελιά αρωματική και δένουν αρμονικά με τις περισσότερες γευστικές δημιουργίες της ελληνικής κουζίνας. Τα κρεατικά, τα ψάρια, τα όσπρια και οι πατάτες το αποζητούν. Η παρουσία του έντονη στις σάλτσες και τα κοκτέιλ. Ας μην ξεχνάμε ότι η σάλτσα λαδολέμονου χαρακτηρίζει την κουζίνα μας.  Στη ζαχαροπλαστική η λεμονόπιτα ή lemon pie χαρίζει χαμόγελα στους περισσότερους, γιατί πρόκειται για ελκυστικό γλυκό. Ακόμα λόγω της πηκτίνης που περιέχει, λειτουργεί και σαν μέσο πύκνωσης με φυσικό τρόπο. Ο φρεσκοστυμμένος χυμός του δροσίζει ευχάριστα…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !