Λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και φρέσκος σολομός

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...
Μια έκρηξη νοστιμιάς και χρωμάτων

Πανεύκολο αφού σε 20 λεπτά έχουμε ένα γεύμα από όλους ευπρόσδεκτο και συνάμα εντυπωσιακό.

Ο σολομός δένει αρμονικά με τα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς γευστικά και χρωματικά και τα ντοματάκια έρχονται και ισορροπούν τη γευστική αρμονία. Αν δεν σας αρέσουν τα λιγκουίνι σουπιάς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακαρόνια ή ταλιατέλες ή το αγαπημένο σας ζυμαρικό.

Το κρασί ή ο αφρώδης οίνος δίνουν αυτή την ιδιαίτερη πινελιά στη γεύση. Διαλέγουμε το ασύρτικο γιατί με τα θαλασσινά ταιριάζει απόλυτα, αλλά και ένα ροζέ αγιοργήτικο θα ήταν επίσης απίθανο. Για πιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους η σαμπάνια ή ένας αφρώδης οίνος θα ήταν must.

H Έφη ετοίμασε μια πλούσια πράσινη σαλάτα και για μεζεδάκι γαρίδες pilly pilly και το γεύμα απογειώθηκε.

Το σημαντικό είναι ότι μέσα σε 45 λεπτά ετοίμασε αυτό το απίθανο γεύμα και χάρισε σε όλους μας χαμόγελα.

 

Λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και φρέσκος σολομός
Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος
Υλικά

2 φέτες φρέσκου σολομού

1 πακέτο λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος ελαφριά

1 ποτήρι λευκό κρασί ασύρτικο ή αφρώδη οίνο

15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τα λιγκουίνι για 8-10 λεπτά σε νερό που κοχλάζει και ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά τα σουρώνουμε.

Παράλληλα σε βαθύ τηγάνι αντικολλητικό ψήνουμε το σολομό βάζοντας και μισό σφηνάκι νερό ζεστό και γυρίζοντάς τον με λαβίδα και από τις δύο μεριές για 10 – 12 λεπτά.

Τον βγάζουμε από το τηγάνι και τον αφήνουμε σε πιατέλα.

Στο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί ή την σαμπάνια και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σολομό και τα ντοματίνια ανακινούμε ελαφρά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Σερβίρουμε τα λιγκουίνι σουπιάς και από πάνω το σολομό, που κόβουμε σε κομμάτια, τα ντοματάκια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με φρέσκοτριμμένα πιπέρια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !