Λουκάνικα και γερμανική πατατοσαλάτα

Tips

Τα λουκάνικα Φραγκφούρτης, είναι ίσως από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο. Σερβίρονται βραστά ή ψητά στο γκριλ ή σε σχαροτήγανο ή σε αντικολλητικό τηγάνι.

Η αυθεντική γερμανική πατατοσαλάτα γίνεται πανεύκολα. Σίγουρα ο συνδυασμός με τα λουκάνικα θα αρέσει πολύ στα παιδιά σας.

Για τους Γερμανούς είναι το γρήγορο φαγητό, με ένα μεγάλο ποτήρι δροσερής μπύρας. Εμείς απολαύσαμε το γερμανικό πιάτο, στην πλατεία Romerberg, στην παλιά πόλη της Φραγκφούρτης, απέναντι από το δημαρχείο και ζητήσαμε την αυθεντική συνταγή.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολο

Λουκάνικα και γερμανική πατατοσαλάτα

Από το restaurant Zum Standesamtchen, Φραγκφούρτη, Γερμανία

Υλικά για 2 άτομα

8 λουκάνικα Φραγκφούρτης

Μουστάρδα

Για την πατατοσαλάτα

8 πατάτες μέτριες

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 μικρά αγγουράκια τουρσί, πολύ ψιλοκομμένα

4 κ.σ. ξύδι δυνατό, από κρασί

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις βράζουμε καλά.

Όπως είναι ζεστές τις σουρώνουμε και καθαρίζουμε εύκολα τη φλούδα τους.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες ή κομμάτια, όπως θέλουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ ψήνουμε τα λουκάνικα, αφού τα τρυπήσουμε με ένα πιρούνι σε μια πλευρά.

Τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές και τα σερβίρουμε σε πιάτο δίπλα στην νόστιμη πατατοσαλάτα και μπόλικη μουστάρδα σε ένα μικρό μπολάκι για στα λουκάνικα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !