Μάφιν αυγού με μπέικον και κασέρι

Tips

Μια γευστική δημιουργία που γίνεται πολύ εύκολα και σίγουρα θα ενθουσιάσει τα παιδιά σας. Αν μάλιστα ετοιμάζετε ένα party για τα παιδιά σας θα κερδίσετε τις εντυπώσεις γιατί μπορείτε να τα στολίσετε έξυπνα… και να παίξετε με τις γεύσεις δημιουργώντας μάφινς με μανιτάρια, πιπεριές, ζαμπόν γαλοπούλας και ότι άλλο φανταστείτε για να εντυπωσιάσετε…

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Μάφιν αυγού με μπέικον και κασέρι 

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef

Yλικά για 8-10 μάφιν

10 αυγά

100 γρ. γιαούρτι

110 γρ. μπέικον σε μικρά κυβάκια

110 γρ. τυρί κασέρι, τριμμένο

15 γρ. μπέικιν πάουντερ

80 γρ. αλεύρι

1 κλωνάρι φρέσκο θυμάριυν έξτρα για το γαρνίρισμα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μπολ  χτυπάμε τα αυγά ελάχιστα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μπέικον, το κασέρι και το θυμάρι και ανακατεύουμε ανάλαφρα.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε στα 3/4 τις θήκες σε μια φόρμα σιλικόνης για μάφιν και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αποσύρουμε τη φόρμα από τον φούρνο, αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν ελαφρά και τα ξεφορμάρουμε.

Τα τοποθετούμε σε πιάτο, τα πασπαλίζουμε με θυμάρι ή σχοινόπρασο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Στα μάφιν αυγού μπορούμε να βάλουμε επίσης μανιτάρια φέτες σοταρισμένα ή ζαμπόν γαλοπούλας ή να προσθέσουμε μείγμα τυριών γραβιέρα ή έμμενταλ ή τσένταρ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !